Đaci Medicinske se u drugom polugodištu vraćaju u sređenu školu?

Postavljeno: 18.12.2019

Iako su početak radova na dogradnji zgrade Medicinske škole obeležili problemi đaci bi u potpuno sređenu školu trebalo da se vrate u drugom polugodištu. To je novinarima danas rekla gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, koja je sa saradnicima obišla radove u toj školi

– Medicinska škola je 2017. godine ušla u program obnove i rekonstrukcije škola, koji sprovodi Ministarstvo prosvete. Raspisani su tenderi, izabran izvodjač radova koji nije na vreme ušao u posao, nije poštovao dinamiku izvodjenja radova i desilo se da je u periodu kada je stari krov bio otkriven zbog podizanja nadogradnje, došlo do velikog nevremena, prokišnjavanja i uništavanja instalacija, podova, zidova, škola je pretrpela ogormnu štetu – podsetila je Palurovićka.

Ministarstvo je potom raskinulo ugovor sa prvobitnim izvodjačem, raspisan je novi konkurs, izabran je novi izvođač. 

– Vrednost radova je sada 54 miliona dinara, finansira ih Ministarstvo, oni, osim nadogradnje i prvobitnih radova, obuhvataju i kompletnu rekonstrukciju podova, krovova, instalacija, zidova, krečenje. Nadam se da će se đaci u narednom polugodištu vratiti u obnovljenu školu – kazala je Palurovićka.  

Škola će nadogradnjom dobiti oko 600 novih kvadrata, tu će biti nova biblioteka, četiri učionice i tri kabineta. 

– To će biti veoma moderan prostor, najsavremenije opremljen. Škola je u prokislom delu imala osam učionica, a ukupno smo imali 17 učionica sa kabinetima. Imamo 605 učenika u 20 odeljenja, a prostor nam je oduvek nedostajao – kazao je direktor Medicinske škole, Goran Ristić. 

Prvobitna vrednost radova, koji su obuhvatali samo nadogradnju škole je, prema ranije objavljenim podacima, trebalo da iznosi 38 miliona dinara. 

J.B.

Ostale vesti

back-to-top