“Deobe” pred kruševačkom publikom

Postavljeno: 12.10.2021

Predstava koja je po čuvenom romanu Dobrice Ćosića nastala u koprodukciji pozorišta iz Novog Sada, Niša i Prištine, naći će se sutra (sreda,13. oktobar) pred kruševačkom publikom. Igraće se u 20 sati u sali Trajal korporacije, a besplatne ulaznice se mogu podići na biletarnici Kruševačkog pozorišta od 13 do 20 časova. Organizovan je i besplatan prevoz do Trajala

Komad “Deobe”, inače postavljen prošle godine, pred kruševačkom publikom trebalo je da se izvede na Slobodištu u okviru obeležavanja 650 godina od osnivanja grada, ali je tada otkazan zbog nevremena. Zato će sutrašnje izvođenje biti prilika za Kruševljane da pogledaju jedno od najboljih prošlogodišnjih pozorišnih ostvarenja.

Predstava je postavljena prema dramatizaciji direktora niškog Narodnog pozorišta Spasoja Ž. Milovanovića, a reditelj je Jug Radivojević koji se potpisuje i kao njen scenograf.

Ekipu čine i dramaturg Božidar Knežević, kostimografkinja Tatjana Radišić, a kompozitor Aleksandar Srebrić.

Uloga seoskog gazde Uroša Babovića, iz romana koji je 1961. godine dobio NIN-ovu nagradu, pripala je Nebojši Saviću, a njegovu ženu Vidu igraće Sonja Damjanović. U glumačkoj ekipi su još i Miloš Cvetković, Nebojša Đorđević, Igor Damnjanović, Strahinja Bojović, Dejan Cicmilović…

Ulaznice za predstavu koja se u sali Trajal korporacije igra od 20 sati, mogu se podići na biletarnici Kruševačkog pozorišta od 13 do 20 časova. Organizovan je i besplatan prevoz do Trajala označenim autobusom Jugoprevoza od stajališta kod Spomenika kosovskim junacima, a polasci su u 19,15 i 19,40.

N.B.

Foto: Narodno pozorište Niš

Ostale vesti

back-to-top