Dečiji igrokaz “Šta ću biti kad porastem”

Postavljeno: 16.07.2021

U Klubu Kulturnog centra održana je predstava za mališane „Šta ću biti kad porastem“ u produkciji Šareni suncokreti. Umetnica iz Beograda, Tanja Damjanovski, koja tumači lik devojčice oduševila je najmlađe. Pošto je predstava interaktivna, mališani su se uključivali i zajedno sa glumicom komentarisali koja sve zanimanja postoje i za koje bi se najradije opredelili

– Ova predstava je jedan mali, solo igrokaz koji sam se odvažila da napravim. Kroz njega ja zajedno sa decom istražujem i isprobavam razna zanimanja – kaže samostalna umetnica, Tanja Damjanovski za KruševacGrad.

Kad je bila mala, imala je jasnu viziju šta će biti kad poraste, a to se i ostvarilo.

– Od početka sam znala da ću biti balerina i meni se taj san ostvario, tako da sada kombinujem balet i glumu u svojim predstvama. Volim  klasičnu muziku da provučem kroz predstavu, ali i zabavnu, jer je deca obožavaju – objašnjava ona.

U beloj haljini, i sa crvenim kikama, Tanja je privukla znatiželjne mališane da dođu i pogledaju njenu predstavu.

– Deca su božanstvena. To je najbolja publika, meni je najveća radost da radim sa njima i za njih i da im pružim kompletan umetnički doživljaj. Trudim se da im bude zabavno, da se lepo provedu, ali i da nešto nauče  ističe.

Predstava je nastala pre manje od godinu dana, a ova umetnica je sa njom gostovala u brojnim gradovima Srbije i Crne Gore.

– Situacija je svuda specifična zbog korone, ali drago mi je da imam priliku da nastupam na ovorenom  navodi ona.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top