Deca i mladi još jednom pokazali kreativnost

Postavljeno: 29.05.2022

Više od 25-oro dece i mladih, članova Udruženja „Osmeh na dlanu“ i Udruženja za pomoć osobama sa autizmom, učestvovalo je na slikarskim radionicama te još jednom pokazalo svoju kreativnost i umeće.

Učesnici su, uz podršku mlade slikarke Miroslave Petronijević iz Dedine i defektološkinja Lidije Mladenovske i Vesne Petrović, slikali u blokovima, pravili grupni rad na hameru i oslikavali torbe različitim tehnikama: štapićima za uši, dnom flašice, balonima, kesama, prstima, kanapom, četkicama. Sve radove na kraju radionica su zakačinjali na kanap štipaljkama i pravili malu izložbu te objavljivali na društvenim mrežama kako bi prijatelji i poznanici mogli da uživaju u njihovim umetničkim delima.

-Našim članovima treba mala pomoć i podrška da pokažu svoje mogućnosti i da se uklope u kulturni život lokalne zajednice, a to je najlakše kroz umetnost, slikarstvo, jer svaki rad predstavlja jedno malo umetničko delo u koje su uslikali puno ljubavi – navodi Svetlana Ivanović, zamenica predsednika Udruženja za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa posebnim potrebama „Osmeh na dlanu“.

Deca i mladi su se kroz četiri radionce družili u AKC „Gnezdo“ te u etno domaćinstvu „Mali raj“ u Lipovcu.

Ove aktivnosti su pomenuta udruženja sprovela u okviru projekta „Mesec slikarstva“, koji je finansijski podržao Grada Kruševac.

J.B.

Foto: Udruženje „Osmeh na dlanu“

 

Ostale vesti

back-to-top