XI Eleven objavio lirik video za pesmu „Živi za druge“

Postavljeno: 29.05.2022

Kruševački bend XI Eleven, objavio je na svom Youtube kanalu dva lirik videa, jedan na ćirilici i jedan na latinici za pesmu „Živi za druge“. Pesma je sa albuma „From above“, njen nastanak je inspirisao čuveni Milan Mladenović, a kroz tekst protkana je poruka altruizma.

,,Živi za druge“ je pesma koja govori o onome šta je ljubav, a ljubav je život za drugog, život u zajednici, jedno nesebično davanje. Čovek je po prirodi palo biće i egoizam je duboko ukorenjen u njegovom biću, a on se pobeđuje upravo ljubavlju, životom za drugog, bližnjeg.  U ovim vremenima individualizma i sebičnosti, kreativne poruke altruizma su itekako dobrodošle – kaže autor pesme, frontmen i gitarista, benda Ivan Miladinović – Karington.

Pesma je sa albuma  ,,From above’’ kruševačke rokenrol grupe ,,Jedanaest“,  koji je izašao 2017. godine pod Miner records etiketom. Bend planira reizdanje ovog albuma sa još nekoliko novih pesama.

Pesma je nastala posle jedne posete grobu našeg velikog rokenrol umetnika Milana Mladenovića, pre više od decenije ipo i između ostalog je i mali omaž grupi Ekatarina Velikaobjašnjava Miladinović.

On je takođe, načinio dva „lirik“ spota za ovu pesmu.

Jedan ,,lirik video“ je urađen latiničnim slovima zbog regiona, a drugi ćiriličnim radi promocije slovenske kulture i pismenosti – ističe on.

Inače, pesma je  snimljena u ,,Sweepunk’’ studiju Zlatka Petkovića – Zlaje (ZAA, Katabazija, The Scarps…) koji je i gostovao kao bubnjar u pesmi, a finalni mastering dobila u studiju ,,Košnica“ pod palicom produkcijskog maestra Zorana Vasića.

Poslušajte ovu pesmu na:

https://www.youtube.com/watch?v=DaDvFKksHB0&ab_channel=XI-Eleven

https://www.youtube.com/watch?v=__8-NfuaLH4&ab_channel=XI-Eleven

M.S.

Ostale vesti

back-to-top