Druženje mladih, kroz projekat „Svi smo različiti, ali jednako važni“

Postavljeno: 15.11.2022

Na humanitarnoj izložbi, koju mladi, članovi kruševačkih Udruženja za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa smetnjama u razvoju “Osmeh na dlan“ i Udruzenja za pomoć osobama sa autizmom, pripremaju za 3. decembar, Svetski dan osoba sa invaliditetom biće predstavljen deo njihovih rukotvorina.

Naime, pomenuta udruženja, sprovode četvoromesečni projekat “Svi smo različiti, ali jednako važni“, u okviru koga su održane brojne sportske aktivnosti, poput planinarenje na Jastrepcu, sporta uz muziku na Slobodištu. U planu je radionica joge, koju će održati predstavnici kruševačkog Joga centra Ekvilibrijum.

Takođe po ovom projektu realizujemo radionice izrade suvenira sa fotografijama znamenitostima grada Kruševca u etno stilu i to: magnete  različitih oblika, priveske, oslikane varjače i kuhinjske daske,  ukrašene torbice od platna i jute, etno olovke od kudelje. Završna aktivnost projekta, kada naši sugrađani mogu videti naše radove  u koje je uloženo mnogo truda, rada i ljubavi, biće humanitarna izložba 3. decembra, na Svetski dan osoba sa invaliditetom – navodi Svetlana Ivanović, zamenica predsednika Udruženja „Osmeh na dlanu“.

Ona poručuje da svaka podrška i pružena šansa članovima daje snagu i volju u daljim aktivnostima jer, kako kaže: “Svi smo različiti. ali jednako važni“!

Projekat se sprovodi u okviru Lokalnog akcionog plana za mlade, uz podršku Kancelarije za mlade, a finansira ga Grad Kruševac.

J.B.

Foto: Udruženje „Osmeh na dlanu“

Ostale vesti

back-to-top