Danas veliko spremanje grada – na ulicama tridesetak kamiona i oko 200 radnika

Postavljeno: 10.10.2020

Javno komunalno preduzeće Kruševac sprovodi danas veliku jesebnju akciju čišćenja grada. Prilika da iz svojih domova izbacite sve što vam ne treba, a preveliko je ili neodgovarajuće za kontejnere, iznesete ispred svojih stanova i kuća, a ekipe gradskog komunalnog će krstariti ulicama sve do 17 sati i sakupljati sve čega vi želite da se oslobodite

Jesenja akcija čišćenja grada započela je jutros u 8 sati, a čitav konvoj kamiona, traktora i ralličitih specijalizovanih vozila krenuo je sa jasičkog puta nakon što su “zeleno svetlo” za polazak dale gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović i direktorka JKP Kruševac Snežana Radojković.

– Pozivam građane da učestvuju u akciji i da očistimo naš grad i pripremimo ga za zimu – poručila je gradonačelnica pred početak akcije koja se tradicionalno, uz podršku grada i ovdašnjih javnih i privatnih preduzeća, na proleće i na jesen organizuje već petnaestak godina. Ovogodišnja prolećna akcija izostala je zbog situacije sa korona virusom, ali će danas njome biti obuhvaćeno 12 gradskih mesnih zajednica i više divljih smetlišta na gradskom području.

– Danas će ulicama našeg grada krstariti 29 specijalizovanih vozila JKP Kruševac sa pratećom mehanizacijom i potrudićemo se da stignemo do svih 12 gradskih mesnih zajednica, da sa javnih površina sklonimo sve ono što smeta našim sugrađanima, koji danas iznose iz svojih domova sve ono što im je višak, ali i da sklonimo sve one divlje deponije koje se nalaze na teritoriji Kruševca. U akciji danas učestvuje oko 200 radnika JKP Kruševac. Angažovani su radnici iz svih osam radnih jedinica. Uključeni su i kompletna komunalna inspekcija, služba mesnih zajednica i njeni koordinatori – rekla je Snežana Radojković direktorka JKP Kruševac.

Radojković je zahvalila i kolegama iz Tehnogradnje, gradskog Vodovda, Kruševacputa i Aleks gradnje, koji su se svojim vozilima uključili u veliko spremanje grada.

Ekipe Javnog komunalnog danas će uklanjati i divlja smetlišta sa područja grada. Ovo prduzeće , navela je direktorka, poslednjih meseci radi na revidiranju mape divljih smetlišta i ona pokazuje da je njihov broj značajno manji nego ranije.

– Ranije ih je bilo pedesetak, a danas imamo petnaestak kritičnih tačaka. Zahvaljujući osnivaču, od ove godine smo bogatiji za jednu veliku priključnu mašinu, skip, koja će nam omogućiti pravovremeno uklanjanje divljih deponija čim se one pojave. Na taj način mislim da ćemo uticati na svest sugrađana da ne ostavljaju smeće na nedogovarajućim mestima – rekla je Radojković i pozvala sve sugrađane da uvek kada imaju veće količine otpada pozovu Javno komunalno preduzeće koje će se, kako je istakla, odmah odazvati i otpad ukloniti.

Danas su otvorene i sve kancelarije mesnih zajednica u gradu i u svakoj postoji spisak telefona na koje građani mogu pozvati dežurne timove da pokupe otpad koji su oni izbacili iz svojih domova.

Kruševacgrad je u ranije objavljenim tekstovima pisao o tome da je u vreme korone, a posebno vanrednog stanja, količina kabastog otpada u gradu učetvorostručena. Koliko će tog otpada danas završiti na deponiji u Srnju znaćemo na kraju dana kada se akcija Javnog komunalnog i njegovih partnera, privede kraju.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top