Dačić u Kruševcu: “Volim vas, rezultati rada su jedina kampanja”

Postavljeno: 17.06.2020

Koalicija Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija” koja pod brojem dva nastupa na parlamentarnim izborima, a pod istim brojem i na izborima za odbornike u Skupštini grada, večeras je održala skup na Trgu kosovskih junaka

Obraćajući se okupljenima u Kruševcu predsednik SPS-a Ivica Dačić kazao je da ih voli te da su rezultati rada jedina kampanja i da je zbog toga siguran da će ta koalicija imati dobar rezultat.

– Nisam ovde došao u kampanju, došao sam da vas vidim, da vam kažem da vas volim, što bi rekao Sloba Milošević: „Volim i ja vas“. Mislim da bi bilo nesvrsishodno da sada objašnjavam zašto neko treba da glasa za mene, ako nisam dovoljno uradio za Srbiju svaki dan na svom radnom mestu, boreći se za interese Srbije, onda ne mora niko da glasa – rekao je on.

Dačić je podsetio da je obišao 103 zemlje, prešavši 1,3 miliona kilometara kako bi što više njih povuklo priznanje Kosova. Napomenuo je da je u tom poslu imao veliku podršku Kruševljanina Bratislava Gašića.

Govoreći o Kosovu rekao je da „mogu oni da nam okupiraju Kosovo koliko hoće, doći će vreme kada ćemo ga mi osvetiti“ dodavši da Srbija jeste za kompromisno rešenje, ali da to znači „ili ćete da pregovarate sa nama ili ništa, nema govora o priznavanju Kosova“.

Upravo su, kako je objasnio, nacionalni i državni interesi očuvanja teritorijalnog integriteta zemlje spona koja već osam godina na okupu drži koaliciju socijalista i Jedinstvene Srbije sa Srpskom naprednom strankom.

– Na izbore idemo odvojeno, ali politička stabilnost Srbije je važna, a ona zavisi od toga koliko smo jaki, zato svako ima svoju listu. Kada se završi glasanje svako opet na svoje radne zadatke da branimo Srbiju od ponedeljka dalje, nadam se, siguran sam, sa našim koalicionim partnerom iz SNS – kazao je Dačić.

Govoreći o idejama za koje se zalažu socijalisti podsetio je da potiče iz obične porodice i da u životu ne bi uspeo da nije bilo besplatnog školstva. Kazao je da se SPS zalaže za socijalnu pravdu koja podrazumeva i pravo na besplatno lečenje, napomenuvši da se upravo sada, u vreme pandemije korona virusa, pokazalo koliko je državno, besplatno zdravstvo važno za javno zdravlje. 

Na skupu nije bio predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je, kako je saopšteno, izostao zbog obaveza u kampanji, a okupljenima se obratio potpredsednik Jedinstvene Srbije Vojislav Vujić. On je kazao je da se ta kolacija tokom proteklih godina nije menjala te da je ostala postojana i dosledna, uvek na raspolaganju običnim ljudima. 

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić poručio je da to što se kampanja privodi kraju u Lazarevom prestonom gradu na Trgu kosovskih junaka znači da ta koalicija, predvođena Dačićem i Markovićem, teži da sačuva slobodu, patriotizam, Kosovo i Metohiju.

U ime kruševačkim socijalista govorio je Siniša Maksimović, vd predsednika Gradskog odbora.

– Vi koji ste ovde došli ste najveća garancija da će naša koalicija dobiti veliku podršku. Želim da sa ovog mesta, sa koga je knez Lazar krenuo u boj na Kosovu i sa svojim mučenicima izgubio glavu, da poručim da Dačić nastavlja ono za šta su se naši preci borili, a to su borba za Kosovo, za Srbiju, za svakog našeg građanina – poručio je Maksimović.

Kazao je da je u proteklom periodu u Kruševcu, gde SPS-JS učestvuje u vlasti sa naprednjacima, urađeno mnogo te da je želja da SPS – JS u narednom periodu daju još veći doprinos razvoju grada i Srbije. 

Kandidatkinja za poslanicu Gordana Petrović iz Varvarina kazala je da bi se kao predstavnica ovog kraja u republičkom parlamentu zalagala za ravnomeran razvoj svih opština Rasinskog okruga. 

Okupljeni su nosili stranačke zastave i slike Ivice Dačića. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top