Novi sportski tereni i teretana na otvorenom

Postavljeno: 17.06.2020

U naselju Rasadnik u Kruševcu danas je svečano otvoren teren za basket tri na tri i teretana na otvorenom, kao i košarkaški teren u naselju Vlado Jurić. Nove, odnosno, obnovljene sportske objekte otvorili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović

Samo nekoliko dana pre otvaranja  sportskih objekata u naseljima Rasadnik i Vlado Jurić, otvoren je i rekonstruisan stadion FK “Borac”, te multifunkcionalno sportsko igralište u naselju “Ujedinjene nacije”.

Ovo je moja peta zvanična poseta Kruševcu od početka  godine  i svaki put je povod lep , a to je razvoj sportske infrastrukture. Prisustvovao sam  otvaranju terena i teretana u naseljima Pejton, Ujedinjene nacije, sada u Rasadniku i naselju Vlado Jurić. Pokazali smo da ravnopravno gledamo na sve delove grada i možemo da se pohvalimo da  preko 90 odsto naseljenih  mesta u gradu sada  ima neki novi sportski objekat i da smo svakom građaninu Kruševca omogućili da može da se rekreira –kazao je Udovičić.

Ministar je rekao da je ministarstvo u saradnji sa gradom do sada realizovalo dosta projekata, pre svega  kada je reč o rekreaciji i amaterskom bavljenju sportom, te da će se sa tim trendom nastaviti i u narednom periodu.

Zajednički planiramo još projekata, prvi sledeći veliki projekat je zamena tartan staze na Bagdali. Javna nabavka je u toku i do kraja leta imaćemo potpuno nov tartan koji će biti proširen za oko dvadeset metara, sa  ukupnom  dužinom od oko hiljadu metara i širinom i od metar i 20. Bagdali koja već sada jeste centar sporta i rekreacije, na taj način daćemo novu svežinu. Tartan smo stavili  pre 5 godina i sada, uvažavajući potrebe, realnu aktivnost , broj građana koji koriste tu stazu , odlučili smo da je zamenimo novom – najavio je ministar.

Uz poziv svoj deci da se okrenu sportu i zdravim stilovima života, gradonačelnica Palurović zahvalila se Ministarstvu sporta koje je, kako je kazala,  učestvovalo u realizaciji brojnih projekata u gradu kada je sport u pitanju, kao i brojnim društveno odgovornim kompanijama koje gradu doniraju sportske objekte

Obnovljen košarkaši teren u naselju Vlado Jurić donacija je kompanije Milenijum ,  košarkaški teren tri na tri u Rasadniku donirala je kompanija Triglav, dok je teretana na otvorenom u Rasadniku projekat koji je grad Kruševac realizovao u saradnji sa Ministarstvom sporta.

D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top