Da li verujete u Deda Mraza ?

Postavljeno: 16.12.2023

Mnoga deca, posebo mlađa, sa velikim oduševljenjem veruju u Deda Mraza kao čarobnog deku koji tokom praznične sezone putuje širom sveta na sankama sa irvasima, donoseći poklone dobrim dečacima i devojčicama. Dečije maštarije često su praćene radošću, uzbuđenjem i nestrpljenjem pred praznike

Pitali smo decu, da li verujete u Deda Mraza ?

– Verujem da Deda Mraz postoji, baka mi je prošle godine rekla da je dolazio, kada sam se probudila i ugledala praznu šolju za čaj ona mi je rekla da ga je on popio kada je došao da mi donese poklon, kako bi se ugrejao i nastavio svoj put dalje – rekla je J.S (5).

– Nekada sam verovala u Deda Mraza, ali sada razumem da porodica čini praznike posebnim. Ipak, volim deo kada otvaram poklone- istakla je M.M (12)

– Jedva čekam da dođe i da ga vidim! Tata kaže da dolazi kada spavamo, ali ja tada ne mogu da zaspim od prevelikog uzbuđenja – iskrena je bila A.V (7)

– Ja zaista verujem u Deda Mraza, on mi svake godine ostavi prelep poklon ispod jelke, zato mu i pišem pismo – oduševljeno je rekla V.A (8)

– Više ne verujem u Deda Mraza, zato što mi prošle godine nije doneo poklon koji sam želeo i očekivao, naljutio sam se – ljutito je izjavio N.I (6)

– To je priča za malu decu, a ja sam veliki – ponosno je objasnio F.F (10)

– Verujem u magičnu čaroliju praznika, a Deda Mraz je glavni deo te magije – maštovito je rekla Z.K (5)

Svako dete ima različita iskustva i viđenja kada je Deda Mraz u pitanju, neka zadržavaju svoje uverenje u Deda Mraza tokom celog detinjstva, dok druga s vremenom prelaze iz faze apsolutnog uverenja u fazu razumevanja tradicije i simbolike.

T.S

Ostale vesti

back-to-top