Ćosićeve “Deobe” na Slobodištu 24. juna

Postavljeno: 24.06.2021

Na inicijativu Kruševačkog pozorišta, na Slobodištu će večaras, 24 juna, u 21 čas biti odigrana predstava nastala po čuvenom romanu Dobrice Ćosića “Deobe”. Kruševljani će moći da uživaju u predstavi koja je nastala u u koprodukciji pozorišta iz Novog Sada, Niša i Prištine, a čiju režiju potpisuje Jug Radivojević

– Kruševačko pozorište je odabralo ovu predstavu za jubilej i mi smo zaduženi za kompletnu logistiku. To je jedna od najboljih predstava urađenih u Srbiji tokom prošle godine i verujemo da će publika uživati – kaže Svetlana Đurđević, iz Kruševačkog pozorišta.

Predstava je postavljena prema dramatizaciji direktora niškog Narodnog pozorišta Spasoja Ž. Milovanovića. Ekipu čine i dramaturg Božidar Knežević, pored režije Jug Radivojević radi i na scenografiji, kostimograf je Tatjana Radišić, a kompozitor Aleksandar Srebrić. Autorsku ekipu čine i Danilo Mlađenović, asistent scenografa, Igor Damjanović, scenski pokret, i Radovan Knežević, scenski govor.

Uloga seoskog gazde Uroša Babovića, iz romana koji je 1961. godine dobio NIN-ovu nagradu, pripala je Nebojši Saviću, a njegovu ženu Vidu igraće Sonja Damjanović.

Predstva je premijerno prikazana u Novom Sadu 16. marta, na sceni “Pera Dobrinović”.

M.S.
Foto: Narodno pozorište Niš

Ostale vesti

back-to-top