„Čarapansko srce“ spremalo zdrave slatkiše i rođendansko iznenađenje

Postavljeno: 09.12.2022

Pripremanjem zdravih slatkiša i zdravih voćnih smutija, ali i rođendanskim iznenađenjem koje su priredili za blizance Lenu i Ognjena, članovi „Čarapanskog srca“ još jednom su pokazali koliko imaju veliko srce.

Naime, ovo humanitarno Udruženje za pomoć bolesnoj deci, deci i mladima sa smetnjama u razvoju i invaliditetima, je povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, organizovalo inkluzivnu radionicu zdrave hrane.

Učesnici, deca i mladi su, u saradnji sa Hemijsko-sapunskom laboratorijom Melisa i Milošom Aleksandrićem, pripremajući zdrave slatkiše razvijali svoje manuelne sposobnosti.

Takođe,  uz pomoć Marije Bradaš Marković i Olgice Božinović, pripremali su zdrave smutije od voća.

Kako je toga dana bio i rođendan našim blizancima, Ognjenu i Leni Milanović, upriličeno je i rođendansko iznenađenje za njih. To je bilo jedno sjajno druženje za sve nas – navodi Sara Popović, predsednica Udruženja „Čarapansko srce“.

Da su ovakva druženja dragocena potvrđuje Dragana Milanović, majka blizanaca čiji je rođendan obeležen:

Ono što je kao i uvek najbitnije kod naših radionica jeste da su to radila zajedno deca sa smetnjama u razvoju sa svojim zdravorazvojnim drugarima, a mi kao roditelji dece sa smetnjama u razvoju smo se makar i na ta dva sata osetili potpuno prihvaćenim u ovom društvu sa svojom decom.Tako smo na najlepši mogući način obeležili Medjudanarodni dan osoba sa invaliditetom i dali podršku inkluziji. Zahvaljujem se posebno svim članovima „Čarapanskog srca“ na rodjendanskom iznenadjenju i poklonu povodom rodjendana mojih blizanaca.

Druženje i kreativno provedeno vreme organizovani su u okviru projekta koji je finansijski podržao Grad Kruševac.

J.B.

Foto: Udruženje „Čarapansko srce“

Ostale vesti

back-to-top