„Čarapansko srce“ na inkluzivnoj ekskurziji

Postavljeno: 03.11.2022

Družina „Čarapanskog srca“, koju čine deca i mladi sa smetnjama u razvoju i invaliditetima, kao i njihovi roditelji i drugari koji doprinose inkluziji, posetili su manastir Sveta Petka Izvorska kod Paraćina, izletište Grza i manastir Lešje, u okviru druge inkluzivne ekskurzije.

-U subotu smo bile deo jednog divnog druženja. Još dan ranije smo se radovale izletu, dok smo se spremale. Dopali su nam se obilasci manastira, koje nismo do sada posetile. Ipak, Dori se najviše dopalo druženje sa drugarima na Grzi i igre bez granica. Ona se svaki put rastuži na rastanku i jedva čeka neke nove zajedničke avanture i druženja – kaže mama devojčice Teodore, Tamara Dinić.

Ekipa Čarapanskog srca posetila je manastir Sveta Petka Izvorska kod Paraćina, izletište Grza i manastir Lešje.

U manastiru Lešje pročitana je molitva pred moštima Sv. Flavijana, nakon čega smo celivali mošti i bili mirosani svetim uljem. Zahvaljujemo se sestrinstvu manastira Sv. Petka na gostoprimstvu.Tokom posete izletištu Grza organizovane su i sportske-rekreativne aktivnosti za decu i mlade, kao i njihove roditelje i pratioce – navodi Snežana Popović, zamenica predsednice Udruženja „Čarapansko srce“.
Inače, ova ekskurzija je realizovana u okviru projekta „Koračajmo zajedno“, koji je finansijski podržao Grad Kruševac.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top