Nakon protesta maturanata Gimnazije odlučeno da se organizuje ekskurzija

Postavljeno: 20.10.2022

Nakon što su učenici četvrte godine kruševačke Gimnazije tokom prepodneva protestovali u školskom dvorištu, tražeći razgovor sa direktorkom u vezi sa organizovanjem ekskurzije, oko podneva je stigla vest da će procedura za organizovanje maturantske ekskurzije biti pokrenuta.

Predsednica Parlamenta učenika u kruševačkoj Gimnaziji, Aleksandra Grandov, kazala je za portal KrusevacGrad da su učenici oko 12 časova od razrednih starešina dobili obaveštenje da im je od direktorke škole stigao mejl da počnu pripreme oko ekskurzije.

Ranije jutros okupljeni đaci su novinarima objasnili da je problem nastao je predstavnici Parlamenta učenika ni nakon više razgovora nisu uspeli da se sa direktorkom dogovore o organizovanju ekskurzije. Kazali su da su dobijali objašnjenje da je sada kasno za raspisivanje tendera, a da im je, kada su predlagali da se na proleće ide, rečeno da Gimnazija već 15 godina ne ide na ekskuzriju na proleće, već na jesen.

– U međuvremenu smo saznali da druge škole u Kruševcu idu na ekskurzije i odlučili smo da se pobunimo, bilo je neminovno, nezadovoljstvo cele generacije je veliko. Takođe, i predstavnici Saveta roditelja su ranije dva puta bili kod direktorke, niko ništa nije uspeo– rekla je novinarima jutros, na početku protesta, Aleksandra Grandov.

Direktorka kruševačke Gimnazije jutros nije bila u školi, a potom nismo uspeli da je dobijemo ni telefonom, nije odgovorila na poziv.

Takođe, ni đacima koji su tokom celog prepodneva protestovali u školskom dvorištu nije se obratila lično, već su oni obaveštenje o tome da će se postupak za organizovanje ekskurzije pokrenuti dobili od svojih razrednih starešina.

J.B.

 

Ostale vesti

Komentari

  1. Zna li se sta kaže:

    A u Ekonomskoj sta se desava? Ili su ostali bez aktiva nastavnika?

1 thought on “Nakon protesta maturanata Gimnazije odlučeno da se organizuje ekskurzija

Comments are closed.

back-to-top