„Čarapansko srce“ u poseti Sokobanji

Postavljeno: 28.07.2022

I ovog vikenda, letnje inkluzivne aktivnosti humanitarnog udruženja „Čarapansko srce“ nisu izostale. Vesela družina Čarapanskog srca, koju čine deca i mladi sa smetnjama u razvoju i invaliditetima, kao i njihovi roditelji i drugari koji doprinose inkluziji, posetilo je Sokobanju u okviru prve letnje inkluzivne ekskurzije

– Sa grupom Čarapansko srce kao i uvek bilo je divno.Uz ljubav roditelja i pozdrave krenuli smo na put. Stigli smo do Akva parka gde je bilo puno igri, druženja, puno tobogana, bureta sa vodom koja isprska ljude. I puno iskrene i čiste ljubavi od strane Sare, Sneže i Milene i mama iz grupe Čarapansko srce-kaže Viktorija Dragić, slepa devojka, verna saputnica na ekskurzijama i inkluzivnim aktivnostima „Čarapanskog srca“.

Nakon posete Sokobanje, posle ručka, organizovan je obilazak manastira Sveti Roman u Đunisu.

-U ovom manastiru se oseti mir, toplina i ljubav. Ali ipak, moram da kažem da najveću ljubav pruža Čarapansko srce i želim mu da još dugo kuca. Roditelji su ovoj organizaciji veoma zahvali jer se bori za bolji i lepši život njihove dece, a deca jedva čekaju da se svi zajedno druže i unapred se raduju sledećem druženju- aporučuje ova devojka.

Inače, prva letnja inkluzivna ekskurzija ove godine ostvarena je pod pokroviteljstvom Grada Kruševca u okviru projekta „Koračajmo zajedno“.

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top