Bioskopski repertoar

Postavljeno: 29.09.2022

Na repertoaru Bioskopa „Kruševac“ od 29. septembra do 5. oktobra su „Finikove avanture“, animirani film za najmlađe, od 17 i 19 časova te film “Pećina”, od 21 čas.

– Ne zna mnogo ljudi da u svakoj kući žive fini – krznena stvorenja koja postoje među ljudima kako bi se starala o čistoći kuće. Finik je mladi pripadnik fina kojeg ne zanima održavanje čistoće, već smišlja načine kako da pravi smicalice drugim finicima. Ali sve se menja kada upoznaje Kristinu – deo je sadržaja dečijeg filma.

To je društvance čupavog izgleda, izuzetno šarenog krzna, neobičnih imena, ponekad i prgavog karaktera i o njihovom postojanju u našim kućama ne zna niko. Kako bi Pinkfin, Mafin, Pankfin, Grifin, Tinfin, ali i Kristina verodostojno zvučali domaćoj publici, urađena je sinhronizacija animacije, a Đorđe Stojković, Darija Vračević, Marko Kon samo su neke od ličnosti čije ćemo glasove čuti i prepoznati 29. septembra na velikom platnu.

Film “Pećina” prikazuje nesvakidašnju avanturu mladih članova grupe speleologa iz Pijemonta koja, pošto je već istražila pećine severne Italije menja pravac u avgustu 1961. i kreće na jug da istraži ostale pećine nepoznate ljudima, ulazeći u podzemlje potpuno napuštene regije. U Polinu na granici između Kalabrije i Bazilikate sa nepristupačnim vrhovima besprekorne lepote ovi veoma mladi speleolozi silaze u tamu zemlje otkrivajući drugu najdublju pećinu na svetu Bifurto Abyss.

Cena ulaznica za sve projekcije je 300 dinara, a poštovanje aktuelnih epidemioloških mera se preporučuje.

M. Simić

Ostale vesti

back-to-top