Biblioteka na trgu, nova znanja za sugrađane

Postavljeno: 14.06.2021

Povodom obeležavanja jubileja, 650 godina od osnivanja grada, Narodna biblioteka u Kruševcu pripremila je brojne aktivnosti, jedna od njih je „Biblioteka na trgu“ u okviru koje se sugrađanima tokom ove nedelje, od 14. do 18. juna, deli edukativni materijal

Tokom cele nedelje, u terminu od 13 do 14 sati, na platou ispred Doma sindikata Kruševljani će moći da vide različite jednolisne publikacije. Manifestacija „Biblioteka na trgu“ počela je deljenjem letka sa osnovnim podacima o spomeniku Kosovskim junacima i vajaru Đorđu Jovanoviću.

– Glavni deo našeg programa počinje u nedelju. Sledećeg ponedeljka je otvaranje izložbe „650 godina istorije grada – na polici za knjige“. To su knjige iz Zavičajne zbirke, a deo prezentacije biće i prikaz materijala kog nema u biblioteci. Prikazaćemo kako će izgledati naše Zavičajno odeljenje u narednom periodu pošto je u toku rekonstrukcija i adaptacija celog odeljenja da bi građa bila adekvatnije smeštena. Jedan od gostiju biće i Vladiir Pištalo, direktor Narodne biblioteke Srbije – rekla je direktorka Narodne biblioteke u Kruševcu dr Snežana Nenezić.


Takođe, kao deo planiranih aktivnosti navodi se i predstavljanje izdanja biblioteke, reč je o knjizi „Mašina za čitanje“ čija je promocija zakazana za 24. jun.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top