Bez maske i rukavica u Kruševcu se ne može na glasanje

Postavljeno: 20.06.2020

Maske i rukavice obavezne su za sve koji sutra u Kruševcu izlaze na glasanje potvrdio je za kruševacgrad Ivan Anđelić, načelnik Gradske uprave i koordinator Radnog tela republičke izborne komisije.Oni koji ih zaborave, dobiće ih na biračkim mestima

Obezbedili smo ioko 100 hiljada maski i isto toliko pari rukavica i podelili ih biračkim odborima, a ujutro će na svako biračko mesto stići i dovoljne količine dezinfekcionih sredstava – precizirao je Anđelić uz upozorenje da bez zaštitne opreme niko neće moći da glasa.

Maske i rukavice nosiće i svi članovi biračkih odbora u stalnom i u proširenom sastavu, svi odbori dobili su i kontakt dežurnog epidemiologa, a za glasače je obavezno i držanje rastojanja od jednog metra.

Inače, sav izborni materijal je, kaže Anđelić, na vreme do četvrtka u ponoć podeljen biračkim odborima sva biračka mesta su opremljena i spremna da otvore vrata sutra tačno u 7 časova. Članovi biračkih odbora prošli su i detaljnu edukaciju, a na biračkim mestima će biti postavljeni i plakati o tome kako glasač treba da se ponaša na biračkom mestu i kakve mere zaštite od korona virusa treba da preduzme.

Na glasanje obavezno treba poneti ličnu kartu ili pasoš, a i ovoga puta će, uz malo više komplikacija zbog skidanja rukavica, svakom glasaču kažiprst desne ruke biti poprskan UV sredstvom, kako ne bi mogao da glasa više puta. 

Do sada, prema Anđelićevim rečima, nije bilo kršenja izborne tišine koja traje od petka u ponoć do nedelje u 20 sati.  

Podsetimo, sutra od 7 do 20 časova oko 106 hiljada građana sa biračkim pravom moći će da glasa za budući sastav lokalnog parlamenta, dok pravo da glasaju na republičkim izborima u našem gradu ima oko 108 hiljada građana. Oni će glasati na 132 biračka mesta. glasače koji su onemogućeni da izađu na birališta, organizovaće se glasanje van biračkog mesta. 

Građani koji nisu u stanju da izađu na birališta, sve do sutra u 11 časova mogu da se prijave radnom telu ili biračkom odboru, na telefone 037 414-744 i 414-746.

Za 70 odborničkih mesta u Skupštini grada Kruševca nadmeće se šest izbornih lista sa 240 imena, dok je za 250 poslaničkih mandata u Skupštini Srbije kandidovana 21 izborna lista.

N.B.

Ostale vesti

Komentari

  1. Zgembo Adislić kaže:

    Čemu služe rukavice i na koji način štite od virusa ako bi neko bio ljubazan da objasni?

1 thought on “Bez maske i rukavica u Kruševcu se ne može na glasanje

Comments are closed.

back-to-top