Besplatno testiranje na prisustvo antitela korona virusa!

Postavljeno: 28.01.2022

Građani koji žele da provere da li imaju antitela na virus korona, to mogu besplatno da urade u kruševačkom Zavodu za javno zdravlje. Uput za testiranje dobija se od izabranog lekara

Eliza testove na antitela koji ukazuju na postvakcinalni imunitet nakon imunizacije kao i imunitet nakon preležane bolesti, građani mogu da urade besplatno, a da li će se raditi analiza na IgG antitela prema S proteinu ili na nukleokapsidni antigen, određuje izabrani lekar, na osnovu toga koja je vakcina primljena i da li je pacijent preležao korona virus.

U kruševačkom Zavodu za javno zdravlje kažu da se testiranje obavlja radnim danima, u prepodnevnim časovima, te da je poželjno da građani sa uputom od izabranog lekara dođu najkasnije do 12 i 30 časova. Rezultati testiranaja izdaju se jednom nedeljno.

Testiranje je poželjno obaviti najmanje tri do četiri nedelje nakon imunizacije, a isto toliko bi trebalo da prođe od prvih simptoma korona virusa, ukoliko se osoba testira kako bi proverila da li je bila zaražena tim virusom.

Inače, testiranje na antitela na lični zahtev plaća se 1.500 dinara. Brzi antigenski test košta 1.800 a PCR 6.000 dinara.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top