Akcija SNP protiv članstva u NATO

Postavljeno: 27.02.2016

Aktivisti Srpske narodne partije u Kruševcu organizovali su na platou ispred Doma sindikata akciju prikupljanja potpisa građana i građanki protiv članstva Srbije u NATO paktu

SNP smatra da Srbija u svojioj istoriji nikada nije bila član nijednog trajnog vojnog saveza i to tako treba i da ostane. U to smo sigurni pre svega zato što postoji i skupštinska rezolucija o vojnoj neutralnosti za koju smatramo da mora samo da se osnažuje – rekao je za Kruševacgrad potpredsednik Gradskog odbora SNP, Aleksandar Ranković.

Prikupljanje potpisa, kaže Ranković, organizovano je da bi se ne samo vlast, već i građani Srbije podsetili na činjenicu da je Srbija izabrala vojnu neutralnost i naglasio da je SNP jedina politička stranka čiji je predstavnik u republičkom parlamentu glasao protiv najnovijeg sporazuma Srbije sa NATO savezom.

Saradnja Srbije sa NATO treba da postoji u meri u kojoj je postojala i do sada. Mi smo članica Partnerstva za mir i smatramo da je to sasvim dovoljno. Smatramo i da sa potpisivanjem dodatnih sporazuma sa NATO mora da se prestane, a da saradnja sa Ruskom federacijom po vojnim pitanima treba da bude bar u istom nivou kao saradnja sa NATO, kako bi se vojna neutralnost zemlje sačuvala – poručio je Ranković.

On je naveo i da najnovija istraživanja pokazuju da je više od 80 odsto građana Srbije protiv članstva u NATO, te da to pokazuje i odziv građana na njihovu akciju u kojoj je samo u prvih dvadesetak minuta prikupljeno 70 potpisa.

Stav je SNP-a, naglasio je Ranković, da bi građani o članstvu u NATO trebalo da se izjasne na referendumu. SNP veruje da bi u tom slučaju jedini logičan odgovor građana bio „ne“, te da bi se time potvrdila rezolucija o neutralnosti.

IMG_1274_1

Ostale vesti

Komentari

 1. Anica kaže:

  To što je rekao Ranković je besmislica. Ne može se obezbediti neutralnost nikakvom skupštinskom rezolucijom. Nemojte da obmanjujete ljude. Inače, danas sam prošla pored vašeg štanda i nikog sem vas TROJE nije bilo. Uostalom i obe slike govore više od svakog teksta.

 2. Marjan G kaže:

  Kamo sreće da smo postali članica NATO pre susednih država. Približavanjem NATO i ulaskom u taj vojni savez umesto što je ratovala protiv njega, Srbija bi bila na dobitku, a ne bi izgubila i ljudske živote i teritorije. I sad vi mislite da uzmete koji krvav glas računajući da su rane iz tog rata još sveže i nudeći Srbiji opet politiku koja nas je skupo koštala???

  1. Erik kaže:

   Možda im je bio malo jedan rat protiv NATO. Možda žele još jednom da ga pobede.

 3. Ana kaže:

  Potpisujem svaku reč. Nadam se da će biti dovoljno pameti i da dalje od ovoga (ovog nesrećnog sporazuma) država neće da ide. Srbiji nije mesto u NATO paktu. Podrška inicijativi! Imate moj potpis.

 4. Dragan M kaže:

  Kamo srece da nikada nismo postali kumunisticka drzava. pa eto desilo se…… onda bismo bili monarhija..
  NATO nas nikada nebi bombardovao ali posto su to uradili red je da im kazemo da nezelimo u njihovu
  Druzinu.I jos nesto ja nemogu da zamislim svog sina u NATO uniformi jer sam se ja borio za Srbiju u Srpskoj uniformi……

 5. Jova Vucelic kaže:

  Kamo sreće da je ovde bilo pameti – ne bi bili bombardovani. Kad ste na 0,2%, to kažete jer mislite da će ta priča koji glas da vam donese. Pa i deca u državama članicama NATO deca su onih koji su se borili za nsvoje države. Bolje ne slušajte ovog vašeg tajkuna koji je milione stekao dok je običan Rus siromašio.

 6. Radojko kaže:

  Svi oko nas su u EU i NATO, samo ćemo mi da guslamo „Amerika i Engleska biće…“. Odavde je pamet odavno iščezla. I šta s tim? Dokle će nas dovesti ta politika? „DA NATO“ donelo je Hrvatima, Slovencima, Makedoncima, Crnogorcima, Šiptarima zaokruživanje svojih država, a nekima od njih čak i nove teritorije i ratne pobede, a nama je naše „NE NATO“ donelo samo poraze i gubitke i ljudskih života i teritorija. Zato se nadam da sa tako neodgovornom politikom nećete preći „celzijusa“, pa sve nastavili da cvilite pred vratima SNS-a i drugih stranaka.

 7. Erik kaže:

  Da citiram Kesića: „BUDALE!“.

 8. Mile kaže:

  Pa znači da je u zalaganju za referendum sve OK, čim su mišljenja ovako podeljena. Međutim, ovi koji su za NATO (a ne znam ima li ikoga za to osim stranaka poput SPO i LDP koje su na samrti) odlično znaju kakav bi bio ishod referenduma, pa se zato tome i protive. 🙂 Onda bi najbolje bilo da se o ovom pitanju izjasnimo na referendumu, da narod kaže šta misli… Je l’ znate šta narod misli o tome? 🙂 A na stranu šta narod misli o tome, NATO je star i prevaziđen geopolitički koncept što se sve bolje vidi iz dana u dan. NATO je bio u krizi i 1998. pa je agresija na SRJ predstavljala veštačko disanje ovoj terorističkoj organizaciji. Sa teroristima ne treba da imamo posla. I nije bitno ko zagovara ovakve stvari. Ovakve stvari jednostavno treba podržati jer su u interesu građana i države.

  1. Erik kaže:

   Vidim da je po tebi NATO u krizi i da mu ponovo treba veštačko disanje! Ajd sad nek mu neko drugi to daje. Ne moramo opet mi! Ili se nismo opametili!?!

 9. Марко Јовановић kaže:

  Mile na samrti je umalo bila Srbija zbog vas kojima je malo srpskih poraza i gubitaka tvrdoglavom anti-NATO i uopšte politikom sukoba sa najuticajnijim državama današnjice vođenom još od vremena Miloševića. SPO je itekako živ, ima i svoj poslanički klub od 5 poslanika, a ako je ko na samrti na političkoj sceni to je vaša stranka SNP koja ima jednog jedinog poslanika kojeg nije dobila voljom birača na izborima, već ga je kupila prljavim parama tajkuna Popovića. A tek vaša priča o navodnom „veštačkom disanju“ najjače zapadne vojne alijanse u istoriji ravno je lažima sovjetskih komunista u prvim godinama nakon revolucije.

  1. Zoran Marić kaže:

   Tačno SPO. 🙂 Jedino još oni u Srbiji zagovaraju ulazak u NATO. JEDINO ONI I NIKO DRUGI. Pozabavite se svojim rejtingom, a ne rejtingom stranaka koje rastu, jer vas je takva pronatovska politika dovela do statističke greške i do konačnog gašenja kao stranke. Koliko vas još ima i kad ste to vi poslednji put nastupili samostalno na izborima? Poslednji put mislim da je bilo 2007. godine i prošli ste bukvalno kao bosi po trnju. Od tad se godinama krijete iza drugih, a pričate o volji naroda. Bolje bi vam bilo da reaktivirate priču o monarhiji (ili vam je i to bila samo tema za ciljnu grupu), tako biste i nahvatali neki glas, ovako teško.

 10. Vili kaže:

  SPO… Zar oni uopšte postoje? Koji je to vic. Još im nisu javili da je NATO riknuo. Hahahaha! Samo lud čovek može da se zalaže za članstvo Srbije u terorističkoj organizaciji. Vuk Drašković… Ludilo… Nekako ide zajedno.

 11. Ana kaže:

  Ne, ne… Nije to SPO. Nema duhova na internetu. To je nešto što je od njih ostalo. Tim ostacima treba javiti da su 90-te odavno prošle i da ništa neće postići retorikom koja je nekada korišćena protiv Miloševića. A možda im treba javiti i da je Milošević umro, tako je smisao postojanja Vuka Draškovića kao političara prestala da postoji. Ko tu politiku uopšte više uzima za ozbiljno? Poslednji put kad je Vuk Drašković mogao da da neki politički doprinos udario je na tadašnji DOS… A danas? Danas je ostao jedini lider stranke koji tu visi dve i po decenije (pored Šešelja doduše, s tom razlikom da ovaj drugi ima neko poverenje nekih građana).

 12. Ana kaže:

  Ne, ne…Nije to SPO. Nema duhova na internetu. To je nešto što je od njih ostalo. Tim ostacima treba javiti da su 90-te odavno prošle i da ništa neće postići retorikom koja je nekada korišćena protiv Miloševića. A možda im treba javiti i da je Milošević umro, tako je smisao postojanja Vuka Draškovića kao političara prestala da postoji. Ko tu politiku uopšte više uzima za ozbiljno? Poslednji put kad je Vuk Drašković mogao da da neki politički doprinos udario je na tadašnji DOS… A danas? Danas je ostao jedini lider stranke koji tu visi dve i po decenije (pored Šešelja doduše, s tom razlikom da ovaj drugi ima neko poverenje nekih građana).

 13. Borko kaže:

  SPO postoji i ne osvaja madate prljavim mafijaškim, tajkunskim novcem – kupovinom tuđih poslanika. A tek kad vas čovek čuje – kako da ne, riknuli i EU, i NATO i sve evropske institucije samo Putin, ruski oligarsi i ovdašnji pandani nisu. Sve se raspalo samo nisu DSS, SNP i ostali ostaci ostataka bivšeg dr Vojislava koji je od niko ne sme da vas pogleda u oči i 45% glasova birača spao na 0 poslanika i tajkunsku stranku Popovića, koja ima 0,001% glasova. A ako je ko bio terorista to je bio Radomir Marković, koga je Koštunica na sve načine čuvao posle 5. oktobra sve dok je mogao. Uzgred, kamo sreće da je Vuk jače „udario“ na tadašnji DOS, jer je on bio pod kontrolom Legije, Radeta Markovića i sličnih terorista.

  1. Vili kaže:

   Kako ste radili tako ste i prolazili. Gde ste danas? Ne vidite se na političkoj mapi Srbije. Taj Koštunica, koji je sad penzioner, bio je i ostao persona i državnik i nije ga porediti sa narkomanom Vukom.
   Jedino mi dođe čudno što vas nije sramota da zagovarate članstvo u terorističkoj organizaciji zvanoj NATO. Ali plata mora da se odradi. Je l’ tako? 🙂

 14. Vladimir kaže:

  Ljudi, batalite ove propale SPO-ovce. Lider im prvo bio komunjara, a onda postao cetnik. Borio se protiv Milosevica, pa saradjivao sa njim. Borio se protiv Dacica, pa sa njim sedeo u par vlada. Smetao mu Kostunica, a ljubio ga u rucicu kad je trebalo da uvali dupe u ministarsku fotelju. Bio nacionalista, pa postao zagovornik globalizacije. Sve za kintu! I onda ce takvi nekima da sole pamet. A ruku na srce, bar tri puta su slabiji od SNP-a iako je taj SNP osnovan pre godinu dana, a SPO se vodi da postoji od 1990. premda vec 15-ak godina vegetira kao biljka, uz pomoc NATO novca. I da. Tako je. Svaka plata mora da se odradi. Nema zezanja. ‘Ajde vas dvojica udrite po tastaturi. Nemoj finansijeri da se ljute.

 15. Rade Milenković kaže:

  Gde je SPO danas, pita Vili. SPO je parlamentarna stranka koja ima pet poslanika, a SNP tajkunska, koja ima samo jednog (kupljenog) poslanika. A sve ono što je Vuk govorio još pre četvrt veka danas prihvataju gotovo svi u Srbiji. Tako će i ovo protiv čega je danas SNP. Inače, svi građani Srbije su imali prilike da vide šta nam je donela anti-NATO politika, a svi oni narodi i države koji su težili NATO dok smo mi gubili, dobijali su! Pa da li treba da nastavimo tu gubitničku anti-NATO politiku koja nas je skoro do propasti dovela? Vama iz SNP je važno da jeftinom demagogijom oberete neki glas i zato to pokušavate da nametnete Srbiji. To što će Srbija da ispusti dušu ako bi se vratila na Miloševićevu politiku, vas ne zanima. Vratite mandate i u parlamentu Srbije i svuda po lokalu gde ste ih ukrali (čitaj: kupili).

  1. Vili kaže:

   Rade, neozbiljni ste. SPO je parlamentarna stranka kojoj je udeljeno 5 poslaničkih mesta koje je neko drugi stekao. Sigurno ih niste dobili krvavim radom na terenu ili politikom. Kažete „svi prihvataju ono što je Vuk govorio“, pa zašto onda vaša popularnost KONSTANTNO PADA od osnivanja do dana današnjeg. Nekada ste, mora se priznati, bili ozbiljna opoziciona opcija, ali narod je nakon toga u vašoj stranci prepoznao nešto sasvim drugo. I sad vi meni kažete kako će 82% građana promeniti svoj stav i početi da smatra da je članstvo u terorističkoj organizaciji nešto što je dobro za ovu zemlju. Nikako da shvatite da su ti „narodi koji su težili NATO“ morali to da čine jer su od NATO i imali pomoć za svoje prljave poslove proterivanja Srba sa svoje teritorije. Alo bre… NATO im je to i omogućio. A vidim niko još da pomene BOMBE, Milicu Rakić, 2.500 mrtvih. I mislite li da će iko ozbiljan da poveruje da je Milošević krivac za to. Borio sam se protiv njega devedesetih, ali sam 1999. psovao NATO. NATO, ne Miloševića. I to ne samo ja, nego i tih 80% ljudi čiju ćete vi svest da promenite. Molim vas malo ozbiljnosti. Ne treba Srbiji vojno-blokovsko svrstavanje jer Srbija nikada nije bila član niti jednog trajnog vojnog saveza (čak ni dok je bila u komunizmu). To je tradicija ovog naroda i to je nešto što, svidelo se to vama ili ne, niko nikada neće moći da promeni. A za SNP ne brinite, bolje se zapitajte šta će od vas ostati posle svih ovih godina konstantnog padnja. Podvlačim KONSTANTNOG. Prijatno veče.

 16. Rade Milenković kaže:

  Kad bi Srbija ne daj Bože počela da vodi politiku za koju se vi zalažete još bi mnogo Milica stradalo. Baš vidim da ste za vojno-blokovsko nesvrstavanje kad jedan vojni savez nazivate terorističkim i izmišljate kako je protiv njega navodno preko 80% građana, iako to nije rezultat nijednog relevantnog istraživanja. Vama je napadanje po NATO paktu bitno samo da biste dobili koji glas baš kao i Miloševiću što je bio važan da opravda gubitak Kosova koje nije bio sposoban da odbrani, a zajedničko vam je to što vas nije briga koliko te vaše kratkoročne koristi koštaju Srbiju i ljudskih života i teritorija. Od evro-atlantskih integracija koje je svojevremeno Koštunica naveo kao jedan od glavnih prioriteta svoje vlade, vi ste potpuno došli na politiku crvenog vojvode, čija ste bleda kopija i koga loše pokušavate da kopirate, pa sa takvom politikom teško da možete da osvojite više od 0,2%. Dođosmo i do toga da kažete da Milošević nije kriv. A ko je kriv za izgubljene živote, teritorije? Samo glupi političari svetskim prilikama objašnjavaju svoju nesposobnost. Zar su Srbiji svetske prilike na početku 20. veka bile naklonjenije? Nisu, ali Srbija tada nije imala primitivnu politiku, za koju se vi zalažete i dan-danas, posle svih poraza i strahota koje nam je donela. Milošević je odbio predratni predlog konfederalnog preuređenja Jugoslavije. Iskoristio je rat za učvršćivanje svog režima i bogaćenje svoje porodice i prijatelja. Sve vreme rata je bio u tesnim kontaktima sa Tuđmanom. Odgovoran je za egzodus srpskog naroda iz Krajine jer je za njihovog lidera postavio Milana Martića, koji je uz njegovu saglasnost odbio sudbonosni plan Z 4 za Krajinu, koji su tada napadale skoro sve stranke i vlasti i opozicije a podržavao jedino SPO, zbog čega je Vuk satanizovan a članovi SPO proglašavanmi „izdajnicima“. Danas za taj plan većina onih koji su ga tada napadali, uključujući Sandu, tajkuna Popovića, pa čak i SPS(!???) kažu da je bio spasonosan. Milošević je pljačkao narod preko Jezde i Dafine i štampanjem bezvrednih novčanica, kojim je proizveo najveću inflaciju na svetu. U njegovo vreme mediji su bili nalik onima u Severnoj Koreji. Naređivao je ubistva svojih političkih protivnika. Sudskom presudom je označen za nalogodavca ubistva Stambolića i atentat na Vuka Draškovića u Budvi. Tri rata je skrivio i izgubio, a pritom je svog sina oslobodio Vojske. Za prva dva je tvrdio da Srbija uopšte u njima ne učestvuje, a posle trećeg kada je Srbija kapitulirala, poručio je preko ekrana njegove TV Bastilje da smo pobedili. I ne izmišljaj Vladimire – SPO-u nikad nije ništa udeljeno i poklonjeno, a zahvaljujući radu aktivista na terenu SPO samo u Rasinskom okrugu ima više pristalica nego tajkunski SNP u čitavoj Srbiji. Uzgred, kako vas nije sramota jer sve i da je istina vaša laž da mu je nešto „udeljeno“, on bar ne kupuje tuđe poslanike prljavim, tajkunskim novcem. Vraćajte ukradene mandate, lopurde!

21 thoughts on “Akcija SNP protiv članstva u NATO

Comments are closed.

back-to-top