Sabrani svi glasovi, u Ćićevcu tesno: SNS 40, Pokret predsednika opštine 37 odsto

Postavljeno: 22.06.2020

Prema rezultatima obradjenog glasačkog materijala sa svih biračkih mesta na lokalnim izborima u Ćićevcu lista Aleksandar Vučić – Za našu decu osvojila je 40,41 odsto glasova, dok je lista aktuelnog predsednika te opštine Zlatana Krkića, Pokret za očuvanje opštine Ćićevac, dobila poverenje 37,01 odsto birača

To su podaci tamošnje Opštinske izborne komisije. Treće mesto sa 10,45 odsto zauzima lista SRS – dr Zoran Milivojević Batke, a slede GG Boško Živković samo domaćinski sa 4,81 odsto te koalicija SPS-JS sa 4,55 odsto. 

U opštini Ćićevac ima 7.517 birača koji su glasali na 19 biračkih mesta, a izlaznost je bila 79 odsto.

Predsednik Opštinske izborne komisije u Ćićevcu Nenad Jovanović očekuje da će konačni rezultati biti proglašeni tokom popodneva nakon sednice Komisije jer prigovora na izborni postupak nije bilo ni juče niti sinoć kada je pristizao izborni materijal. 

Preračunat u manadate izborni rezultati pokazuju da bi, ukoliko ne bude prigovora, od 25 odborničkih mandata 11 pripalo listi Aleksandar Vučič, 10 listi aktuelnog predsednika opštine, dva bi imala lista SRS dr Zoran Milivojević Batke, po jedan SPS – JS i GG Boško Živković.

U odlazećem sazivu lokalnog parlamenta Zoran Milivojević Batke učestvuje u vlasti sa pomenutim Pokretom, dok je SNS u opoziciji.

Inače, Zlatan Krkić je predsednik opštine Ćićevac od 2003. godine, a tada je na to mesto došao kao član Demokratske stranke, na vanrednim izborima. Na prethodnim lokalnim izborima, 2016. godine, učestvovao je sa Pokretom za očuvanje opštine Ćićevac, čiji je lider. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top