Zvanično otvorena pasarela u Jug Bogdanovoj ulici

Postavljeno: 24.01.2024

Večeras je svečano otvoren prvi pešački mostu u Kruševcu koji će značajno smanjiti gužve u saobraćaju, jer će sprečiti ukrštanje pešaka i vozila u istom nivou

Otvaranju su prisustvovali brojni politički i društveni predstavnici Grada, među kojima i predsednica Privremenog organa u Kruševcu, Jasmina Palurović koja je istakla značaj pasarele.

– Nadam se da će prva pasarela u našem gradu biti pešacima na korist, jer je zbog njih prvenstveno i napravljena. Radili smo je dosta dugo, zajedno sa svim našim preduzećima i ljudima koji su imali želje, volje i lepe vizije da pomognu jedan ovakav projekat. Pasarela će pre svega biti značajna što se tiče pešaka. Pešaci će imati jedan bezbedan prelaz preko vrlo frekventne ulice. Sa druge strane, vozači će takođe biti bezbedniji, te neće imati problem pešaka koji u žurbi za autobusom prelaze ulicu – navela je Jasmina Palurović i naročito se zahvalila kruševačkim javnim preduzećima, kao i svim donatorima, na realizaciji samih radova.

Pasarela je široka oko četiri metra, a osim što je pokrivena radi zaštite pešaka od vremenskih neprilika, takođe je i osvetljena kako bi pružila siguran prelaz. Opremljena je i silaznim stepeništem, dok dodatnu pogodnost pruža i lift.

Sam lift je namenjen starijima, licima sa invaliditetom i osobama sa prtljagom. Izgrađen je u sklopu pasarele, a njegova nosivost je hiljadu kilograma. Sama pasarela je osvetljena, natkrivena, dok su noseći stubovi pasarele napravljeni od belovodskog peščara.

U nivou saobraćajnice, pešaci više neće moći da prolaze, zato što je tu postavljena ograda, dok se na padini Brijanove ulice našla i nova zelena površina, mini-park.

Vrednost izgradnje pasarele, uređenja stepeništa, kao i mini-parka u Brijanovoj ulici je oko 75 miliona dinara, a finansirana je jednim delom iz gradskog budžeta, a drugim delom donacijama kruševačkih privrednika. Ova investicija predstavlja značajan korak ka poboljšanju infrastrukture grada Kruševca, pružajući građanima i posetiocima moderno i funkcionalno rešenje za prelazak preko ove važne saobraćajnice.

N. L.

 

Ostale vesti

Komentari

 1. Zoran kaže:

  Bez ukidanja onih desetak parking mesta preko puta ulaza u stanicu i ucrtavanja jos jedne kolovozne trake da ulica prodise za saobracaj dzabe bacene pare!
  Cemu tu parking?
  Ima ga i ispred i iza !
  Znaju li koliko je tu sati izgubljeno zbog zastoja i ,koliko nepotrebno benzina potroseno a to kosta.
  Nadam se da ce to ispraviti!

 2. Miki kaže:

  Lepo uradjeno svaka cast jedan od najlepsih gradova u Srbiji

 3. boki kaže:

  Kada ce gradska vlast skloniti divlje deponije i zasto komunalna policije nema nigde istu ugasiti i smanjiti troskive gradana posto nicem nekoristi gradanima.Kada ce se sa trotoara za pesake ukloniti vizila kontejneri razne tezge klupe da pesaci hodaju stazom koja im po zakonu pripada

 4. Dragana Milovanović kaže:

  Da,projekat je iskreno lep.
  Izgleda.
  Međutim,projektant je trebao prvo uzeti u obzir nas,stanare,koji žive u zgradi br.48, zatim lokale, kojima je onemogućen prilaz.
  Ukidanjem parking mesta,postavljanjem ograde, mi smo potpuno izolovani.
  U mojoj zgradi 30% stanara su starije osobe, koje žive same…taxi i hitna su stajali ispred ulaza zgrade.
  Sada-naravno to nije moguće.
  Ako nam stigne nameštaj za stan, mi nikako nemamo pristup ulazu…

 5. Vladica kaže:

  Dzabe kad pesaci pretrcavaju ulicu po starom sad sam proso 🤣

5 thoughts on “Zvanično otvorena pasarela u Jug Bogdanovoj ulici

Comments are closed.

back-to-top