Završeni prijemni za specijalizovana odeljenja, čekaju se konačni rezultati

Postavljeno: 17.05.2021

Preliminarni rezultati prijemnog ispita za specijalizovana odeljenja Gimnazije izlaze danas, za Muzičku školu objavljeni su ranije. Konačni rezultati biće objavljeni do 19. maja, a prvi put će rezultati prijemnih ispita biti dostupni onlajn, na portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs

Prijemni ispiti za specijalizovana odeljenja kruševačke Gimnazije i Politehničke škole “Milutin Milanković”održani su tokom prethodne nedelje.

Mali maturanti koji planiraju da upišu računarski smer Gimnazije u Kruševcu, polagali su test iz matematike u ponedeljak, 10. maja.

Učenici sa posebnim sposobnostima za filološke nauke polagali su test iz srpskog jezika i književnosti u subotu 15. maja, a test iz engleskog jezika u nedelju 16. maja. U nedelju je održan i prijemni za scensku i audio-vizuelnu umetnost, na kome su osmaci rešavali test iz opšte kulture.

Budući tehničari grafičkog dizajna, polagali su prijemni u Politehničkoj školi “Milutin Milanković” iz tri dela, tokom prethodnog vikenda. U petak su polagali crtanje, subotu slikanje, a u nedelju, 16. maja, vajanje.

Prijemni za upis u Srednju muzičku školu “Stevan Hristić” bio je 7, 8. i 9. maja. Učenici koji su se prijavili za vokalno-instrumentalni odsek polagali su ispit iz glavnog predmeta 7. maja, a ispit iz solfeđa narednog. Oni koji žele da upišu teoretski odsek i muzičku produkciju su 8. maja polagali ispit iz teorije muzike i diktat, dok je usmeni ispit iz solfeđa održan 9. maja.

Konačni rezultati prijemnih ispita za obe škole, biće objavljeni do 19. maja, a prvi put uvid u rezultate prijemnih ispita biće dostupni onlajn, na portalu www.mojasrednjaskola.gov.rs.

Završni ispit za osmake će biti održan 23, 24. i 25. juna 2021. godine, a uvid u preliminarne rezultate tog ispita roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici, moći će da vide, na pomenutom portalu, 27. juna.

M.S.

Ostale vesti

back-to-top