Đaci posle testa iz srpskog: Nije bilo teško

Postavljeno: 23.06.2021

Danas su osmaci polagali završni ispit iz srpskog jezika, a oni sa kojima je razgovarao reporter portala KrusevacGrad kažu da test nije bio težak

– Zadovoljan sam kako sam uradio današnji test, mada se nisam preterano spremao. Matematiku spremam duže, od marta, siguran sam da ću to bolje uraditi. Što se tiče kombinovanog testa, on bi trebalo da bude najlakši jer je sve na zaokruživanje. Želja mi je da upišem medicinsku, a ekonomska škola mi je druga opcija – rekao je za naš portal Vojin Živković, učenik OŠ “Dragomir Marković”.

Njegov drug, Strahinja Karadžić, spreman je dočekao završni ispit.

– Test nije bio težak. Uglavnom su bila pitanja na zaokruživanje, tako da smo na nekim pitanjima mogli da pretpostavimo šta je odgovor. Nije bilo puno pisanja. Matematiku očekujem da uradim dobro, a kombinovani možda i najbolje. Želja mi je da upišem forenziku, ali ne verujem da ću imati poene, tako da ću najverovatnije upisati mašinsku, za CNC mašinu – rekao je on. 

Đaci se nadaju da će upisati željenu srednju školu, ali i da će narednu školsku godinu početi u uobičajenim okolnostima, koje su vladale pre početka epidemije. 

Pred osmacima su još test iz matematike, koji je sutra (24. juna), te polaganje kombinovanog testa, u petak, 25. juna

Drugu godinu zaredom mala matura privlači pažnju zbog korona virusa i nepovoljne epidemiloške situacije. Uprkos netipičnom radnom vremenu škola i nastavi na daljinu, prijemni ispiti odvijaju se po utvrđenom planu, uz poštovanje epidemioloških mera. 

S.M.

Ostale vesti

back-to-top