Završena obuka za preduzetnišvo u Savezu gluvih i nagluvih

Postavljeno: 16.01.2023

Danas je u prostorijama Osnovne organizacije gluvih i nagluvih Kruševac organizovana dodela sertifikata učesnicima “Start-up obuke za preduzetništvo”, koja je organizovana u decembru. Ova obuka deo je projekta pod nazivom “Čuj me i vidi šta sve mogu i šta sve znam”a koji se realizuje u okviru regionalnog projekta “Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba sa invaliditetom tokom COVID-19 i budućih katastrofa“

– Mogu da kažem da je ovaj projekat značajan svim osobama sa invaliditetom, jer stičemo nova iskustva i dobijamo, naravno, serfitikat kao potvrdu koja može u budućem radu da nam posluži – tvrdi Ljiljana Radovanović podpredsednica Osnovne organizacije gluvih i nagluvih Kruševac.

Tokom obuke polaznici su slušali o tome kako može da se otvori firma i posluje.

– Naučili smo kako od nečeg malog može da se napravi nešto veliko, važno je da mi kao osobe sa invaliditetom imamo podršku, da stvorimo nešto sami, sa svojih deset prstiju. Naravno, za to je potrebno želje, strpljenja, istrajnosti ali podrška – smatra Radovanovićka.

Ovaj projekat je finansiran od strane Evropske unije, Austrijske agencije za razvoj i Austrijskog Crvenog krsta, dok projektom koordinira Crveni krst Srbije.

Inače, Projekat UG Etno Rasine se realizuje kroz partnerstvo sa udruženjima OOGNK (Organizacija gluvih i nagluvih Kruševac) i MO (Medjuopštinska organizacija) Slepih i slabovidih Kruševac.

M. J.

Ostale vesti

back-to-top