Zatvorena Kosovska, počela rekonstrukcija  

Postavljeno: 08.07.2022

Kosovska ulica od juče popodne zatvorena je za saobraćaj, a radovi na kompletnoj rekonstrukciji te ulice koji su otpočeli danas, po planu bi trebalo da budu završeni u naredna tri meseca. Stanari iz Kosovske kojima je onemogućen ulazak u svoja dvorišta, imaju mogućnost besplatno parkiranje u javnim garažama i na parkingu kod Hale sportova

 Nakon što je Vodovod završio sa postavljanjem privremenog voda za korisnike u Kosovskoj ulici, krenulo se sa rekonstrukcijom Kosovske ulice.

U planu je rekonstrukciji kanalizacione i vodovodne mreže, izgradnja atmosferske kanalizacije, zamena toplovoda i rekonstrukcija saobraćajnice.

Dok traju radovi, za saobraćaj će biti zatvorena cela Kosovska ulica, dok će Nemanjina, Jakšićeva i Vladetina biti dvosmerne, uz zabranu parkiranja.

Stanarima iz Kosovske ulice kojima je onemogućen ulazak u svoja dvorišta, od Topličine do Pećke ulice, omogućeno je besplatno parkiranje na parkingu kod Hale sportova, te u javnim garažama Bolnica i Centar 2.

Korisnici rezervisanih parking mesta u Kosovskoj ulici, od Topličine do Pećke, u Nemanjinoj (od ulice Kosovske do Obilićeve) i Vladetinoj ulici, mogu da rezervišu parking mesta na njima odgovarajućim lokacijama, pa je potrebno da se obrate Poslovnom centru.

Sve dok traju radovi, prilaz zgradi Hitne medicinske pomoći biće obezbeđen preko Jakšićeve ulice, a za zaposlene u bolnici i hitne bolničke pacijente ulaz je od Dijagnostičkog centra.

 Podsećamo, u Kosovskoj ulici je 2014 godine rađena rekonstrukcija trotoara sa obostranim proširenjem trotoara ugradnjom behatona i novih ivičnjaka, ali bez rekonstrukcije kolovozne konstrukcije. Izvođač radova tada je imao garantni rok od dve godine, a kako su postavljeni ivičnjaci vidno oštećeni zbog mraza i soli posle zimskog perioda ali i zbog saobraćajnog opterećenja (gaženja vozila), izvršena je sanacija ivičnjaka. Kolovozna konstrukcija je redovno održavana krpljenjem udarnih rupa u većem i manjem obimu.

U međuvremenu je urađen  i kompletan projekat kolovozne konstrukcije sa atmosferskom kanalizacijom i saobraćajnom signalizacijom, ali zbog epidemije korona virusa nije realizovan.

Radovi u Kosovskoj ulici oročeni su na tri meseca ali je moguće da će biti završeni i ranije. D.P.

 

Ostale vesti

back-to-top