Zakazano suđenje za ubistvo deteta pri porođaju u Brusu

Postavljeno: 24.10.2020

Suđenje J. Đ. (21), koja je okrivljena za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju počinje u Osnovnom sudu u Brusu 17. novembra, potvrđeno je portalu “Kruševacgrad”

Okrivljena se tereti da je 18. aprila u porodičnoj kući u svom selu, nakon porođaja, bebu umotala u peškir i kesu od praška za veš i tom prilikom, kako je navedeno u optužnom predlogu, novorođenčetu nanela povrede glave.

Bebu je potom ostavila na smetlište nedaleko od svoje kuće. Posle izvesnog vremena, javila se zbog krvarenja i bolova ginekologu Doma zdravlja. Nakon što je pregledom utvrđeno da je došlo do porođaja, obaveštena je policija, a slučaj je počeo da istražuje Osnovno javno tužilaštvo u Brusu.

Tokom istrage, okrivljena je priznala krivično delo i pokazala je kajanje. Tužilaštvo traži zatvorsku kaznu od 18 meseci. Za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju predviđena je kazna od šest meseci do pet godina.

Suđenje J. Đ. trebalo je da počne 13. oktobra, ali je odloženo nakon što je okrivljena obavestila sud da je bila u kontaktu sa licem kod kojeg je potvđen kovid-19.

I.R.

Ostale vesti

back-to-top