Za četiri dana Napredak dva puta protiv TSC-a

Postavljeno: 20.11.2020

Posle reprzentativne pauze, FK Napredak nastavlja borbu na dva „fronta“. Za početak, u subotu u 15. kolu Super lige Srbije, dočekuje TSC, da bi sa istim rivalom, ali u Senti, već u sredu igrao i u osmini finala Kupa Srbije

Za samo četiri dana, susreće se Napredak i TSC iz Bačke Topole, jedan od ovogodišnjih sprpskh predstavnika na evropskoj sceni, čak dva puta u domaćim fudbalskim takmičenjima. Odigraće najpre prventsvenu, a zatim i Kup utakmicu.

– Kada sam došao, poručio sam igračima da idemo od treninga do treninga, da razmišljamo samo o narednoj utakmici. Tako nam je i najvažniji subotnji meč sa rivalom iz Bačke Topole. Uspeli smo da izgradimo timski duh i utakmicu dočekujemo maksimalno pozitivni, puni samopouzdanja i u dobroj atmosferi, svesni njenog značja – kaže šef stručnog štaba Napretka Goran Stevanović.

Nažalost, spisku povređenih u međuvremenu je dodato i ime golmana Ostojić. Stevanović kaže kako su povrede i kartoni su sastavni deo ove igre.

– Svako od igrača čeka svoju šansu, imamo u timu i onih koji su bili maltene odbačeni, a sada su u prvih 11. Oni koji u subotu istrče na teren su trenutno najbolje što Napredak ima.

Među njima je i kapiten Miroljub Kostić:

– TSC je odlična ekipa, sa mnogo sjajnih individualaca, ali nisu nenepobedivi. Dobro smo ih izanalizirali i pokušaćemo da iskoristimo svaku uočenu manu. Bez obzira na probleme koji nas prate, a maltene ni jednu utakmicu nismo završili dabez povrede nekog od igrača, atmosfera je maksimalno pozitivna i jedva čekamo subotnji okršaj – kaže Kostić pred subotnju utakmicu.

Ostale vesti

back-to-top