Poraz rukometašica Napredak 12

Postavljeno: 20.11.2020

Rukometašice kruševačkog Napretka 12, poražene su u gostima ŽRK Novi Pazar 17:16(6:3). Tri gola razlike u prvom poluvremenu Prve lige Zapad, a jedan na kraju, bilo je dovoljno za trijumf  domaćeg sastava, a gostima uteha da u poslednje dve prvenstvene utakmice igraju bolje nego ranije.

Gradskom ženskom rukometnom klubu Napredak 12, nasledniku nekadašnjeg najuspešnijeg kluba u Lazarevom gradu, nikako da krene. Možda su i očekivanja od njih prevelika, jer se mnogi navijači sećaju uspeha stare postavke. 

Bio je to, svojevremeno, jedini  klub koji je osvojio Evropsko priznanje, Kup gradova, i ravnopravno se borio sa ekipom podgoričke Budućnosti, na primer, koju je savladao i osvojio domaći Kup. Od, u to vreme reprezentativki bivše Jugoslavije u Napretku jedino nisu igrale Maja Bulatović i Petrovićeva iz Niša. A htele su. Sve druge su oblačile crveno-beli dres tada kruševačkog superligaša.

U sadašnjem timu, Napredak 12 se oslanja na kruševačku talentovanu mladost i Školu rukometa pod dirigentskom palicom Ljiljane Knežević, svetske rekorderke po broju postignutih golova na prvenstvenim utakmicama (4.765).

Klub je obnovio saradnju sa Muškim rukometnim klubom Kruševac, a prvi trener Igor Rakić tvrdi da sada u timu ima štofa, što je ekipa potvrdila i u Novom Pazaru, iako je doživela poraz u gostima sa golom razlike. U prethodnim susretima, naime, bilo je samo pitanje  da li će Napredak izgubiti sa punom mrežom golova. Ovako, ostaje nada da će klub povratiti poljuljani ugled.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top