Voda sa „Ćelija“ stigla u Konjuh i Ljubavu

Postavljeno: 22.03.2022

Zdrava pijaća voda sa sistema za vodosnabdavnje „Ćelije“ stigla je u prekomoravska sela Konjuh i Ljubavu, a tim povodom pomenuta sela obišli su predstavnici Grada Kruševca i Vodovoda.

Kompletiranjem sistema, koji podrazumeva izgradnju crpnih stanica, rezervoara, hidrofora, sekundarne mreže i magistralnog cevovoda, danas je zvanično i Konjuh dobio vodu. Ovde nećemo stati, već ćemo nastaviti da i dalje širimo mrežu u narednim selima na ovom potezu – rekla je novinarima gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, koja je podsetila da Grad i Vodovod godinama rade na širenju vodovodnog sistema ka naseljenim mestima koja nisu priključena na sistem „Ćelije“.

Vodovod je intenzivne radove na tom delu sistema počeo 2017 godine, od kada je urađeno više od 53 kilometra kompletne vodovodne mreže.

Veliko nam je zadovoljstvo što na Svetski dan voda se nalazimo u Konjuhu, jer je došao trenutak da pustimo zdravu pijaću vodu u ovom selu. Od 2017. godine pa do sada intenzivno smo radili na završetku ovog sistema kako bi Konjuh, Ljubava, Lazarevac, Komorane i Globare mogli da dobiju zdravu pijaću vodu. U međuvremenu smo uradili pet rezervoara, pet crpnih stanica, hidroforskih postrojenja i stvorili su se uslovi da danas pustimo vodu u dva naseljena mesta, a to su Konjuh i Ljubava – rekao je direktor kruševačkog Vododa, Vladimir Milosavljević, koji je podsetio da je Kamenare, koje je bilo među tih šest sela koja nisu  bila priključena na sistem Ćelije, priključeno ranije, 2019. godine.

Nadležni su saopštili da je ukupna vrednost investicije, za svih šest sela, iznosila više od 144 miliona dinara, a radovi su godinama finansirani  iz Republičke direkcije za vode, budžeta Grada Kruševca i ovdašnjeg Vodovoda. Završetkom ovog sistema 2.560 stanovnika će dobiti zdravu pijaću vodu, a 566 domaćinstava će biti priključeno na sistem „Ćelije“.

Najavljeno je da će se u narednom periodu 270 domaćinstava, koliko ih je u Konjuhu, priključivati na sistem vodosnabdevanja.

Danas je u rad pušten i vodovodni sistem Ljubav što znači da je mogućnost da se priključe na sistem Ćelije dobilo 140 domaćinstava iz tog sela.

J.B.

Izvor tekst i foto: www.vodovodks.co.rs, www.krusevac.ls.gov.rs

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top