Vikend u znaku atletike

Postavljeno: 28.05.2021

Kruševac će ovog vikenda biti domaćin državnog prvenstvo za juniore i juniorke. Najavljen je dolazak čak 306 takmičara iz 53 kluba, koji će se boriti za titulu državnog prvaka, ali i za mesto u reprezentaciji za predstojeće juniorsko Balkansko prvenstvo koje se sredinom juna održava u Istanbulu

Na Atletskom stadionu u Kruševcu videćemo, između ostalih, novu državnu rekorderku na 100 metara Ivanu Ilić, kao i vodeću na svetskim rang listama za juniore, bacačicu koplja Adrianu Vilagoš. Ivani će na 200 metara parirati Tijana Japundžič, koja će pored ove titule trčati i za epitet najbrže na 400 metara.

Očekuje se i zanimljiva trka na 110 metara sa preponama, u kojoj će Bogdan Vidojković i Jovan Čanak napadati normu za Evropsko prvenstvo. U skoku uvis Angelina Topić i Zorana Rokavec će konkurencijom pomoći jedna drugoj da skoče do najviših visina, dok se u ženskom troskoku očekuje zanimljiv okršaj između Teodore Boberić i Jovane Gnjatović.

Uzbuđenja neće manjkati na stazi na 800 metara, gde će se talentovana Saima Murić sa Ivom Maletić i Dunjom Sikimom takmičiti za titulu najbrže, dok će Aleksa Tomić trčati da ispuni normu za predstojeće juniorsko prvenstvo Evrope.

Naime, osim za mesto u držanom dresu na predstojeće juniorsko Balkansko prvenstvo, koje se u junu održava u Istanbulu, atletičari će ovo takmičenje i jaku konkurenciju iskoristiti da ispune normu za juniorsko prvenstvo Evrope, koje se od 15. do 18. jula održava u Tallinu, u Estoniji.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top