Viceroy na Kopaoniku otvara prvi hotel sa 5 zvezdica

Postavljeno: 18.12.2020

Viceroy Hotels & Resorts, poznati ugostiteljski brend koji potiče iz Los Anđelesa, objavio je otvaranje svog prvog hotela na evropskom kontinentu – luksuznog „ski-in, ski-out“ rizorta Viceroy Kopaonik Srbija (Vajsroj Kopaonik Srbija). „Nakon legendarnih i kulturno bogatih destinacija širom SAD-a, Latinske Amerike i Kariba, Viceroy Hotels & Resorts je za svoju prvu evropsku destinaciju odabrao najpoznatije domaće skijalište u Srbiji“, navodi se u saopštenju za medije

Otvaranje hotela Viceroy Kopaonik najavljeno je za kraj zimske sezone naredne, 2021. godine, čime će, kako stoji u obaveštenju ovog svetskog hotelskog lanca, „holivudski glamur oživeti u samom srcu snežne planine“.

– Ponosni smo zbog ukazane prilike da našu ’Planinu sunca’, nakon američkog Snowmass-a, predstavimo kao drugu planinsku destinaciju Viceroy hotela i kao prvo internacionalno planinsko odmaralište. S velikim nestrpljenjem iščekujemo da buduće goste upoznamo sa bogatom kulturnom istorijom regiona i omogućimo im da iskuse bezgraničnu lepotu ovog nacionalnog parka – rekao je Goran Kovačević, generalni direktor hotela Viceroy Kopaonik Serbia

– Avanture koje posetioci ovde mogu da iskuse, i na snegu i pod suncem, čine Kopaonik destinacijom koju vredi posetiti tokom cele godine. Mi smo pre svega i uvek domaćini, koji će svojim gostima pružiti neponovljivo i autentično iskustvo i intuitivnu uslugu, i doprineti da se Kopaonik i Srbija pozicioniraju na mapi, ne samo regionalnih, već i internacionalnih turističkih destinacija.

U Viceroyu obećavaju da će se tim koji čini više od 150 profesionalaca „pobrinuti da i ovo odmaralište prenese filozofiju brenda nadahnjujući goste da prožive nove avanture i pozivajući ih da se uvek i ponovo vrate“.

Takođe, potvrđujući pažnju prema lokalnoj zajednici, Viceroy je u svoj tim uključio oko 25 odsto zaposlenih iz Raškog okruga, a posebno su se pobrinuli za kulinarske eksperte. Osim bogatog kulinarskog iskustva koje je generalni direktor Goran Kovačević stekao u Beogradu i Evropi, Viceroy Kopaonik je predstavio i šefa kuhinje Endrua Džounsa (Andrew Jones) – dobitnika svetskih kulinarskih priznanja, uključujući i prestižnu Roux stipendiju i Nagradu za izvrsnost koju dodeljuje britanska Akademija kulinarskih umetnosti.

Kao deo Viceroy Icon kolekcije, Viceroy Kopaonik poseduje 119 prostranih soba za goste, od kojih su neke najveće po kvadraturi na Kopaoniku. Hotel poseduje i „penthaus“ sa dve spavaće sobe, privatnom kuhinjom, trpezarijom i liftom. „Crpeći inspiraciju iz lokalnog stila „Suvog Rudišta“ i drugih lokalnih elemenata, svaka soba odražava prirodnu lepotu pejzaža Kopaonika tamnim prirodnim drvenim materijalima, oštrim belim akcentima i obiljem otvorenih prostora koji prikazuju spektakularne planinske predele“, navodi se u najavi otvaranja ovog luksuznog objekta.

Za sve upite o rezervaciji možete kontaktirati [email protected] i rezervisati termine dostupne za početak 2021. godine.

Gosti se, naglašavaju, mogu osećati sigurno u pogledu trenutnih ograničenja usled kovid epidemije, budući da Viceroy primenjuje najviše međunarodne zdravstvene i sigurnosne standarde kroz ustaljenu Viceroy garanciju higijene, kao i mogućnost fleksibilnog otkazivanja.

Za više informacija o Viceroy Hotels&Resorts posetite www.viceroyhotelsandresorts.com, kao i Facebook iInstagram stranice.

Ostale vesti

back-to-top