Vaterpolisti „Save“ potopili „Šabac“  

Postavljeno: 22.05.2022

Vaterpolo klub Sava iz Šapca, sinoć je, drugog dana Prvenstva Srbije,  generacija 2008., koji je organizovao Vaterpolo klub Rasina u Kruševcu, pobedio gradskog rivala VK Šabac 10:1 i sa 9 bodova, tri vise od poraženog rivala iz istog grada, osvojio prvo mesto. Domaćin, kruševacka Rasina, savladala je VK Valis iz Valjeva 14:8 i zauzela treće mesto sa 3 boda, a Valjevčani su poslednji, bez bodova.

Ovo je epilog četvoromeča mladih vaterpolista Srbije u gradu pod Bagdalom.

Oba susreta večernjeg programa bila su zanimljiva. Kod domaćina VK Rasine oduševio je gledaoce trinaesti gol golmana domaćih Dimitrija Dubića koji je uputio loptu sa svog gola i poentirao. Zahvalni za pobedu bili su i Miladinović i Štrbac.

U odmeravanju snaga dva šabacka tima bio je vidljiv rivalitet, ali rezultati po četvrtinama 2:0,3:0,1:1 i 4:0 za VK Sava,  sve govori.

Jednom rečju, ovo nadmetanje četrnaestogodišnjaka u vaterpolu dokaz je da Srbija ne treba da brine kada dođe vreme za smenu generacija našeg trofejnog sporta. Kruševac je još jednom, po ko zna koji put, potvrdio da ume i može da organizuje ovakva, ali i svako drugo takmičenje na bazenima Sportskog centra ili Olimpijskog sela, kako piše u jednoj od biografija o objektima na 19 hektara na jednom mestu.

Lj.Marković

 

Ostale vesti

back-to-top