Vanredna Skupština FK Napredak: Nenezić ostaje predsednik  

Postavljeno: 21.05.2022

Članovi Skupštine, jednoglasno, nisu prihvatili ostavku predsednika Kluba Miloša Nenezića. Na konferenciji za novinare, na pitanje da li se Marko Mišković vraća u Napredak, Nenezić je odgovorio: “Mišković nije ni odlazio iz kluba. Zbog obaveza, povukao se sa čela, ali on je aktuelni potpredsednik. U narednom periodu će biti više angažovan, zadužen, pre svega, za sportski sektor”

Miloš Nenezić ostaje na čelu kruševačkog superligaša, Napretka. To je rezultat danas održana vanredne sednica Skupštine, na kojoj je razmatrana njegova ostavka na mesto predsednika Kluba, koju je podneo zbog brojnih poslovnih obaveza. Članovi Skupštine, jednoglasno, nisu prihvatili Nenezićevu ostavku, konstatujući da za Napredak danas nema bolje alternative.

– Imam zaista mnogo obaveza i funkcija, koje ne obavljam samo da bi popunio poslovnu biografiju, već sam svuda maksimalno angažovan i želeo sam da se povučem iz Napretka. Kao Kruševljanin, rođen sto metara od stadiona, ne mogu, ipak da ostanem imun za želju članova Skupštine i drago mi je što su najglasniji protiv ostavke bili zaposleni u Klubu, iako im svakodnevno dajem brojne zadatke i često nisam ni prijatan, ali sve u cilju da nastavimo da rastemo.

Nenezić je minulu sezonu Napretka ocenio kao uspešnu, dodajući kako je ipak ostao žal zbog toga što kruševački tim nije u prvenstvu uspeo da izbori poziciju koja vodi u Evropu.

– Zato već danas počinjemo sa pravljenjem planova za naredni šampionat, sa ciljem da budemo među najboljima. Kada sam došao na čelo kluba, bilo nas je vrlo malo koji smo se uhvatili u koštac sa svim problemima i tek tada mi je postalo jasno koliko je bilo teško mom prethodniku na mestu predsednika Marku Miškoviću, jer ceo klub je bio, samo njegova briga. Danas nas je već više, imamo i veliku podršku našeg Kruševljanina Bratislava Gašića, ali još uvek nas nema dovoljno da uspešno ostvarimo sve što želimo i zato su vrata kluba otvorena svima koji hoće da nam se pridruže. Ne očekujemo samo finansijsku pomoć, iako je ona uvek dragocena. Često su problemi operitivne prirode, a nas je malo. I opštepoznato je da iza svakog dobrog kluba stoji mnogo uspešnih ljudi u svim sferama, poslovnim, političkim, na funkcijama u raznim društvenim organizacijama – rekao je Nenezić.

Na konreferenciji za medije, održane posle sednice Skupštine, novinare je intresovalo da li se Marko Mišković vraća u Napredak, o čemu se poslednjih dana puno priča?

– Marko Mišković nije ni odlazio iz kluba. Zbog obaveza, povukao se sa čela, ali on je aktuelni potpredsednik. U narednom periodu će biti više angažovan, zadužen, pre svega, za sportski sektor. Do nove sezone, u kojoj želimo jednu od glavnih uloga, nema mnogo vremena. Vrlo brzo ćemo imenovati novog trenera, potom definisati igrački kadar, s obzirom da je dvanaestorici igrača istekao ugovor – rekao je Nenezić.

Podsećamo, da bi do – nikada kraćih priprema za Mundijal – bilo odigrano što više mečeva Superlige Srbije, nova sezona krenuće već 8. jula. Sezona 2022/23. u našem najvišem rangu takmičenja trajaće do 13. novembra, kad će se biti odigrati 20. kolo. Naredno je na programu tek 11. februara sledeće godine.

S.M.

 

Ostale vesti

back-to-top