Uroš  Čingelić, juniorski prvak Srbije u boksu: U Sofiji očekujem medalju!

Postavljeno: 04.11.2020

Mladi takmičar Bokserskog kluba Trstenik osvojio je zlatnu medalju na pojedinačnom prvenstvu Srbije u Beogradu, gde je proglašen i za najboljeg tehničara među juniorima. Već sredinom meseca nastupiće i na Evropskom prvenstvu u Sofiji, gde se nada medalji!

Finalnim borbama održanim u Beogradu, spuštena je zavesa na Pojedinačno prvenstvo Srbije 2020. u konkurenciji pionira, kadeta i juniora u boksu. Preko 120 takmičara uzelo je učešće na ovom izuzetno značajnom takmičenju za mlade snage srpskog boksa, kome je domaćin bio Bokserski savez Srbije. Pandemija koronavirusa učinila je da ove godine glavni akteri borbe odrade bez prisustva publike, uz sve mere predrostrožnosti, a prvi put u novijoj istoriji naše boks scene svi šampioni prvenstva imaće stipendije od Bokserskog saveza Srbije.

To važi i za sjajnog Uroša  Čingelića, mladog takmičara Bokserskog kluba Trstenik, koji je ponovo blistao u ringu. Tako se borio na čitavom turniru, pa i onda kada je bilo najpotrebnije – u finalu je u kategoriji juniora do 63 kilograma (polu-velter)  savladao Ivana Miketića iz Beograda  sa maksimalnih 5:0 i osvojio zlatnu medalju, da bi ujedno bio proglašen i za najboljeg tehničara ovog prvenstva među juniorima i tako opravdao i dres repezentacije Srbije koji, kako kaže, s ponosom nosi.

– Prethodno sam osvojio i srebrnu medalju na Svetskom kupu, takozovanom Kupu nacija, u Vrbasu, gde sam izgubio meč u finalu na poene. I evo, nakon toga, pobedio sam na državnom prvenstvu u Beogradu, koje sam završio bez poraza. Taktički sam se u svakom od mečeva borio drugačije, kao da je u svakom boksovao različiti Uroš… Očekivao sam dobar rezultat, jer se sve postiže treningom, upornošću i odricanjem, trud se na kraju isplatio jer sam bio potpuno spreman i to pokazao u ringu. 

Sredinom novembra Uroš  će nastupiti i na Evropskom šampionatu u Bugarskoj. Ambicije mu ne nedostaju. 

– Očekujem medalju u Sofiji. Treniraću, trudiću se, pa ćemo videti kako će biti. 

Jedan od Uroševih, ali i trener reprezentacije, Zoran Čingelić podseća kako je od 2016. godine ovaj talentovani borac osvojio četiri državna prvenstva – kao pionir, kadet i najzad junior. 

– Slede pripreme za Evropsko prvenstvo. Očekivanja su velika i nadamo se da će Uroš doneti jednu od medalja u Trstenik – kaže Zoran Čingelić, Urošev trener i otac.

Uroš Čingelić  je poneo i titulu najboljeg  sportiste Trstenika u konkurenciji kadeta/juniora za prošlu, a nema sumnje da će i 2020. biti obeležena njegovih vrhunskim rezultatima.

Ostale vesti

back-to-top