Sutra akcija doborovoljnog davanja krvi

Postavljeno: 04.11.2020

U prostorijama Crvenog krsta u četvrtak (5.novembar) će biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, 35. po redu u ovoj godini. Akcija će biti sprovedena uz poštovanje svih propisanih mera prevencije, a poziv je otvoren za sve one koji su zdravi a mogu i žele da daju krv

Akcija će trajati od 8 do 14 časova, a iz Crvenog krsta apeluju na građane da ne dolaze ukoliko imaju bilo kakve simptome koji mogu da se dovedu u vezu sa korona virusom ili su bili u kontaktu sa zaraženom osobom.
Prema rečima Emine Todorović, od početka ove godine Crveni krst Kruševac organizovao je 34 akcije dobrovoljnog davanja krvi i prikupljeno je oko 2.200 jedinica krvi.

– Bez obzira na aktuelnu epidemiološku situaciju, u odnosu na isti period prošle godine, odziv je sličan. Samo u prethodnoj akciji koja je održana povodom Dana oslobođenja Kruševca, odazvao se 161 davalac – kazala je Todorović, dodajući da ta akcija polako prerasta u tradicionalnu, poput Vidovdanske i Osmomartovske akcije.

U Crvenom krstu kažu da je dobar odziv na akcije doborovoljnog davanja krvi, između ostalog, rezultat i odlične saradnje sa Službom mesnih zajednica, brojnim humanitarnim organizacijama, verskom zajednicom, te preduzećima i ustanovama.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top