Novih 47 slučajeva korone u Okrugu

Postavljeno: 04.11.2020

Za protekla 24 sata korona virus potvrđen je kod 47 osoba u Rasinkom okrugu, a najviše novoobolelih je iz Kruševca i Aleksandrovca. Na Infektivnom odeljenju kruševačke Bolnice smeštena su 52 pacijenta

U Kruševcu je za jedan dan virus potvrđen kod 19 lica, u Aleksandrovcu je 15 novobolelih, u Trsteniku 11. Po jedan novoboleli  registrovan je u Varvarinu i Brusu, dok u Ćićevcu tokom protela 24 sata nije bilo novih slučajeva zaražavanja korona virusom.

Prema podacima kruševačkog Zavoda za javno zdravlje, od početka epidemije korona je potvrđena kod 1985 lica u Rasinkom okrugu, a najviše ih je iz Kruševca-1085. U Aleksandrovcu su ukupno evidentirana 402 slučaja, u Trsteniku 235, Brusu 120, Varvarinu 81, a najmanje u Ćičevcu gde je do sada virus korona potvrđen kod 62 lica.

Od početka školske godine virus korona potvrđen je kod 16 učenika i šest profesora. Učenici su iz Kruševca, njih šestoro, a po petoro pozitivnih đaka je iz Aleksandrovca i Trstenika. Među obolelim  nastavnicima, troje je iz Kruševca, dvoje iz Trstenika i jedan iz Aleksandrovca.

Na Infektivnom odeljenju kruševačke Bolnice smeštena su 52 pacijenta, isto koliko ih je bilo i juče. Bitku sa korona virusom od početka epidemije izgubilo je 56 osoba u Rasinkom okrugu, a izlečenim se do sada smatra 1532 lica.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top