Upravnici ne brinu o higijeni u stambenim zgradama, ali zato uredno šalju račune

Postavljeno: 19.11.2020

Od proglašenja epidemije korona virusa, brojni Kruševljani žale se da se stambene zgrade ne održavaju u skladu sa epidemiološkom situacijom, odnosno, da se ni ulazi ni hodnici ne dezinfikuju. U JKP su nam potvrdili da po natrijum hipohlorit, koji se u tom preduzeću može preuzeti besplatno, najmanje dolaze upravnici zgrada

Kanisteri sa natrijumhipohloritom u dvorištu Javnog komunalnog preduzeća postavljeni su od samog početka epidemije, a preduzeća, ustanove i upravnici zgrada ovo dezinfekciono sredstvo mogu da preuzmu besplatno svakog dana od 7 do 19 časova, kažu u JKP.

– Odziv firmi, ustanova i preduzeća je dobar, njihovi predstavnici dolaze redovno od samog početka, za razliku od upravnika zgrada. Grad je svima ponudio mogućnost da besplatno dobiju ovo dezinfekciono sredstvo, možda se upravnici zgrada snalaze na neki drugi način, mi to ne znamo – kažu u JKP.

Da se ipak ne snalaze na neki drugi način, potvrdili su nam brojni sugrađani. Kažu da su od proglašenja epidemije korona virusa, stambene zgrade u kojima žive dezinfikovane samo jednom, na samom početku, i to od strane radnika JKP. Od tada, kako mnogi tvrde, ulazi i hodnici zgrada se uopšte ne dezinfikuju.

Bojimo se za bezbednost svojih porodica, a posebno sada kada se korona vratila na velika vrata. Upravnici zgrada nisu zainteresovani da organizuju da se zgrade dezinfikuju, sve se svelo na inicijative pojedinaca koji prosipaju neka sredstva ispred svojih vrata, što nije dovoljno a i pitanje je kakva su ta sredstva, da li su bezbedna – kažu stanari, sagovornici kruševacgrada.

Prema Zakonu o stambenim zajednicama upravnici zgrada dužni su da zajedno sa stanarima brinu o higijeni u stambenoj zgradi, a svako nepoštovanje ove odluke podleže novčanoj kazni.

S obzirom na to da dezinfekcino sredstvo u Javnom komunalnom preduzeću ne mogu da preuzmu građani pojedinačno već upravnici zgrada, jasno je da je ovoga puta odgovornost na upravnicima. Međutim, kako tvrde brojni stanari zgrada, profesionalni upravnici koje su angažovali uopšte ne pojavljuju, ne javljaju se čak ni na telefon i jedino što stanari redovno dobijaju su računi koji svakog meseca uredno stižu, za usluge koje ne dobijaju.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top