Održana tribina povodom nedelje zdravlja usta i zuba

Postavljeno: 18.05.2023

U vrtiću „Pčelica“ je održana tribina na temu „Podrška roditeljima i deci kroz edukaciju o značaju i važnosti održavanja higijene usta i zdravlja zuba u periodu ranog razvoja dece“ u cilju sticanja pravilnih životnih navika“.

– Grad Kruševac će u saradnji sa svojim partnerima organizovati brojne radionice, predavanja, manifestacije, a ova tribina je početak svega toga. Cilj nam je pre svega da podržimo roditelje, stvorimo bolje i kvalitetnije uslove za rani razvoj deteta, bezbedno i zdravo okruženje – istakla je Jelena Todorović, pomoćnik gradonačelnika grada Kruševca za društvene delatnosti.

U saradnji sa Stomatološkom službom Doma Zdravlja Kruševac, Savet za zdravlje Grada Kruševca ukazuje kroz zdravstveno vaspitni rad roditeljima na značaj preventivnih mera o očuvanju oralnog zdravlja.

– Savet za zdravlje Grada Kruševca ove nedelje pod sloganom „Zdravi zubi, zdravo detinjstvo“ obeležava nedelju zdravlja usta i zuba. Ova tribina pomoćiće roditeljima da na pravi način usmeravaju svoju decu ka prihvatanju zdravih životnih navika i stilova života, pre svega oralne higijene kao najznačajnijeg segmenta – rekao je Dr Milan Sojević, predsednik Saveta za zdravlje Grada Kruševca.

Tribina je deo projekta „Razigrano roditeljstvo“ odnosno „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“. Realizatori ovog projekta su Grad Kruševac u partnerstvu sa „PU Nata Veljković“, Centrom za socijalni rad, Domom zdravlja Kruševac, Zavodu za javno zdravlje Kruševac, Udruženjem pedagoga i psihologa Rasinskog okruga.

Projekat sprovode UNICEF, Harmonija – Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima i Stalna konferencija gradova i opština, uz finansijsku podršku fondacije LEGO.

M.Milošević

Ostale vesti

back-to-top