Unošenje Badnjaka u zgradu Gradske uprave

Postavljeno: 06.01.2023

Danas je, tradicionalno na Badnji dan, unet Badnjak u zgradu Gradske uprave. Ovaj čin obavila je gradonačelnica Jasmina Palurović, a verski obred obavili su sveštenici Kruševačke eparhije na čelu sa episkopom gospodinom dr Davidom Perovićem

Episkop kruševački dr David Perović u svom obraćanju je naglasio da carski grad Kruševac „vraća staru slavu“, napreduje i razvija se na dobrobit svih građana. On je podsetio na našu obavezu, da kao vernici sledimo put Hrista i poštujemo vrednosti i načela kojima se i on rukovodio.

Molitvena želja duhovnih otaca je da narod bude miran, spokojan, siguran, uzrasta u vrlini i širi radost i svetlost. „Blagosloven Božić i svi naredni praznici i svako dobro od Gospoda“, završio je svoju besedu episkop Kruševačke eparhije, poželevši građanima grada Kruševca da u ljubavi sa svojim porodicama provedu naveče uoči Božića.

Božićnim čestitkama pridružila se i gradonačelnica Jasmina Palurović,

Svim sugrađanima je poželela da predstojeće praznike provedu u miru, zdravlju i sreći zajedno sa svojim bližnjima.“Ljubavlju, molitvom i spokojstvom da vam bude protkan svaki dan, a vera i nada da vam budu životni oslonac.

-Želim svima da nastavimo da volimo i gradimo naš Kruševac, jer to niko ne može bolje od nas“, zaključila je Gradonačelnica.

Episkop kruševački gospodin dr David Perović i gradonačelnica Jasmina Palurović svoje besede okončali su čestitkama vernim građanima Kruševca povodom Badnjeg dana i nastupajućeg najvećeg hrišćanskog praznika – Božića, tradicionalnim pozdravom „ Mir Božji, Hristos se rodi“!

Foto i izvor: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top