Koje su najtraženije destinacije za predstojeće praznike?

Postavljeno: 26.04.2024

Vaskrs se ove godine, kao što je dobro poznato, poklapa sa Praznikom rada, što rezultira odmoru, u kontinuitetu, od najmanje šest neradnih dana. Ova povoljna kombinacija se dodatno pojačava činjenicom da đaci već započinju prolećni raspust koji će trajati do7. maja. Kada se sve ove informacije uzmu u obzir, postaje jasno zašto je interesovanje za turističke aranžmane ove godine povećano za čak 40% u poređenju sa prethodnom godinom.

Upravo sada, dok se pripremamo za doživljaje koji će nas ispuniti toplinom, smehom i nezaboravnim trenucima, mnogi se pitaju: „Gde otputovati?”

Jedna od najtraženijih destinacija ovog proleća je Prag, drevna prestonica Češke Republike. Grad bogate istorije, sa svojim slikovitim pejzažima i živopisnim uličicama, privlači posetioce sa svih strana sveta. Pored Praga, nije iznenađenje da se “večni grad” Rim takođe, tradicionalno, nalazi u vrhu top destinacijama za prvomajske i vaskršnje praznike.

Međutim, iz Turističkih agencija navode da pored ova dva grada, veliko interesovanje vlada i za gradove u susednim državama, poput Trebinja, Sarajeva, Mostara, Budimpešte, Temišvara i Beča.

Kada je reč o našoj zemlji, i dalje je Zlatibor najaktuelnije mesto za relaksaciju i odmor, pored toga mnogi se odlučuju i za sever naše zemlje, Palićko jezero, Frušku goru, Sombor, Sremske Karlovce…

Cena aranžmana zavisi od broja rezervisanih noćenja, destinacije, prevoza.
Na primer, za putovanje u Beč, od pet dana, sa polaskom 1. maja, agencije nude specijalne pakete po ceni od 179 evra za određeni broj prijavljenih putnika, dok je redovna cena 229 evra. Kada je reč o smeštaju i ostalim uslugama, agencije imaju raznovrsne ponude, koje valja podrobno ispitati na njihovim sajtovima.

M.M.

Ostale vesti

back-to-top