+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Udruženju penzionera Ćićevca nacionalni sertifikat za pouzdanost

Udruženju penzionera Ćićevca nacionalni sertifikat za pouzdanost

– Udruženje penzionera Ćićevca dobilo je priznanje da je pouzdana organizacija i najuspešnije udruženje penzionera u Srbiji od međunarodne bonitetne kuće Wall. To nam je veliki podsticaj da radimo još više i jače i da održimo visoki rejting na nacionalnom nivou – kaže Miomir Vujić, predsednik Udruženja i pravi veteran ove asocijacije.

– Ovim sertifikatom potvrđuju se da je Udruženje penzionera Ćićevca, zahvaljujući uspešnom radu i poslovanju, među najpouzdanijim u Srbiji. Priznanje samo potvrđuje poziciju koju već više godina imamo i u Savezu udruženja penzionera Srbije – pojašnjava Miomir Vujić.

Zanimljivo je da Udruženje broji 2.650 članova, a da penzionera u opštini Ćićevac ima oko 2.300. To je posledica činjenice da pristup ovoj organizaciji potpisuju i brojni građani iz Rasinskog okruga i cele Srbije, pa tako Udruženje penzionera u Ćićevcu ima članove i iz Aleksandrovca, Aleksinca, Varvarina, Vrnjačke Banje, Ražnja, Kruševca, Kraljeva, Beograda, Novog Sada, Pančeva, Niša, Kragujevca, Ćuprije, Paraćina, Požarevca i drugih brojnih mesta.

Udruženje ima višegodišnju pobratimsku saradnju sa vršnjacima iz opštine Merošina, a u toku godine realizuje bogat program kulturno zabavnih i sportsko rekreativnih aktivnosti, kojih nije bilo lani, zbog aktuelne kovid situacije. Ako epidemiološke prilike budu dozvoljavale biće, kažu, kao nekada – drugarskih večeri i do 150 učesnika, izleta, putovanja i obilazaka manastira i drugih kulturno istorijskih spomenika.

Udruženje rešava i svakodnevne probleme svojih članova.

– Redovno penzionerima isporučujemo razne vrste namirnica (ulje, riba, pilići, suve šljive, svinjske polutke i drugo) na odloženo plaćanje i po najpovoljnijim cenama. Podelili smo 600 paketa prehrambenih proizvoda, od kojih je 70 od PIO fonda. U decembru smo dali 3,2 miliona dinara, a tokom cele godine oko 9,75 miliona dinara za različite potrebe naših članova. Radili smo sve vreme tokom epidemije korona virusa bez prekida. Dajemo pozajmice članovima do 40 hiljada dinara bez kamate, koje se otplaćuju u 12 rata. Ukupno smo dali 28.8 miliona dinara pozajmice za prošlu godinu – ističe Vujić.

U Udruženju je zaposleno 13 radnika, a poslove računovodstva i knjigovodstva obavlja jedna agencija. Mesečna članarina je od jedan do četiri posto od visine penzije, a prosečno iznosi 680 dinara.

Ž. M.

- Udruženje penzionera Ćićevca dobilo je priznanje da je pouzdana organizacija i najuspešnije udruženje penzionera u Srbiji od međunarodne bonitetne kuće Wall. To nam je veliki podsticaj da radimo još više i jače i da održimo visoki rejting na nacionalnom nivou - kaže Miomir Vujić, predsednik Udruženja i pravi veteran ove asocijacije. - Ovim sertifikatom potvrđuju se da je Udruženje penzionera Ćićevca, zahvaljujući uspešnom radu i poslovanju, među najpouzdanijim u Srbiji. Priznanje samo potvrđuje poziciju koju već više godina imamo i u Savezu udruženja penzionera Srbije – pojašnjava Miomir Vujić. Zanimljivo je da Udruženje broji 2.650 članova, a da penzionera…

Review Overview

Rejting korisnika Budite prvi !

Komentari

Vaš email neće biti vidljiv javno.

x

Proveri i

Povećava se broj pregleda u kovid ambulanti

Od početka ove nedelje u kovid ambulanti dnevno se obavi oko 350 pregleda, s tim da je u ponedeljak pomoć ...

Nove mere kriznog štaba: u subotu u podne sve se zatvara do ponedeljka, srednjoškolci prelaze na onlajn nastavu

Na današnjoj sednici Kriznog štaba dogovoreno je pooštravanje protivepidemijskih mera, ali u mnogo manjem obimu od onog koji je tražio ...

Oaza mirisa i boja: Osmomartovska izložba cveća

Tradicionalna Osmomartovska prodajna izložba cveća, koju organizuje Javno komunalno preduzeće, otvorena je u foajeu Kruševačkog pozorišta. Posetioci mogu da pogledaju ...

Goodyear kupio Cooper tire, novi američki gigant u Kruševcu

Nakon što je nedavno saopšteno da američka multinacionalna kompanija za proizvodnju guma Goodyear kupuje kompaniju Cooper tire, čija jedna od ...

Korona ne posustaje, za dan 191 novi slučaj

U protekla 24 sata korona virus potvrđen je kod 191 lica, čime se ukupan broj zaraženih od početka epidemije popeo ...