Udruženje Rasinius organizovalo Godišnju izložbu slika

Postavljeno: 28.12.2022

U Legatu Milića od Mačve održana je tradicionalna manifestacija „Druželjublje za Milića“, u okviru koje je organizovana i Godišnja izložba Udruženja likovnih umetnika Rasinskog okruga “Rasinius”. 

Program je vodio pesnik i slikar Nebojša Lapčević, predsednik ovog udruženja, a učesnike manifestacije je pozdravila Violeta Kaplarević, direktorka KCK, ističući da ova ustanova godišnje organizuje veliki broj kulturno zabavnih programa, a Legat dvadesetak i da na ovog Izložbi učestvuje 55 slikara.

O slikarskoj izložbi govorila je likovna kritičarka i umetnica Marija Stojadinović:

Karakteristika ovogodišnje Izložbe je veliki format slika i novi likovni izraz, što se tiča stila dominira ekspresionizam, a evidentno je širenje stvaralačkih granica. Nastupili su i autori van Rasinskog izraza, a izložene su i slike dvoje preminulih slikara – Marine Pavlović Petrov i Radiše Bebana Nikolića. KCK je raspisao konkurs za novu izlagačku sezonu u 2023. godine i nadamo se novim autorima i kvalitetnim umetničkim delima, istakla je urednica Likovnog programa KCK.

Za učesnike i goste manifestacije priređen je i muzički program, u kojem su nastupili Hor „Biser“ i prof. violine Živojin Velimirović.

Kao i uvek do sada, tradicionalno je služen pasulj po receptu legendarnog slikara i multimedijalnog umetnika Milića Stankovića – Milića od Mačve, koji je bio veliki prijatelj Kruševca.

Ž. Milenković

 

Ostale vesti

back-to-top