U vinogradnoj Župi skijanje sve popularnije

Postavljeno: 20.01.2022

Ivan Mihajlović

Sportski savez Aleksandrovca župskog ubira plodove dobrog rada. Po rečima predsednika, nekadašnjeg vrsnog čuvara mreže u rukometu Veroljuba Bačevića, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, 29 klubova u ovom gradu su finansijski zbrinuti za takmičenja

U ranijem periodu ovaj kraj je bio poznat po muškom i ženskom rukometu, a ovih dana sve je popularnije učenje skijanja na Kopaoniku.

Imamo više od pet stotina ski-pasova koje koriste mladi Župljani i ne plaćaju ni prebijeni dinar za uživanje na snegu – tvrdi predsednik sportskog saveza, Veroljub Bačević.

Raniji problem sa finansiranjem naših klubova, bilo da je to rukomet ili fudbal, prevazišli smo zahvaljujući, pre svega, dobrom saradnjom sportskog saveza i vlasti u opštini.

Naišli smo na opšte odobravanje svih naših aktivnosti, a ovom prilikom bih izdvojio da ćemo biti i ove godine domaćini tradicionalnih Sportskih igara mladih Srbije. Za naš savez je to počast, verujem da nećemo razočarati nikog – navodi Bačević.

Ivan Mihajlović, instruktor skijanja zadovoljan je ponašanjem, radom i učinkom mladih iz Župe:

– Ja sam dobro znao da naši mladići neće nikog iznenaditi i razočarati, za sada tri puta nedeljno odlazimo na Kopaonik i, što je najbitnije, na pravi način i vrlo brzo shvataju šta im valja činiti na stazama srpske planinske lepotice. Milina je raditi sa svima – ističe Mihajlović.

Predsednik sportskog saveza Veroljub Bačević objašnjava da su u nekom ranijem periodu sport finansirali privatni biznismeni, ali da je sada došlo vreme da to isključivo radi opština.

U početku bilo je i ostalo da smo rado prihvaćeni među čelnicima opštine Aleksandrovac, da su nam verovali u iskrenost i dobru organizaciju svega što smo smislili u sportu i zbog toga im dugujemo i zahvalnost u ime svih onih koji se bilo kojim sportom bave. Nastojaćemo da ovakav trend zadržimo i ove, ali i narednih godina – zaključuje Veroljub Bačević

Lj.M.

Na fotografiji: Ivan Mihajlović, instruktor skijanja

Ostale vesti

back-to-top