Đaci iz „Dositeja“ na ski obuci

Postavljeno: 17.02.2021

Skoro 250 đaka kruševačkih osnovnih i srednjih škola je od početka februara prošlo jednodnevnu obuku skijanja, koju na Kopaoniku organizuje Sportski centar Kruševac

Utisci učenika OŠ „Dositej Obradović“, koji su bili na pomenutoj obuci, su pozitivni.

– Svidela nam vožnja na žičari i što smo usavršile tehniku skijanja. Bilo je lepo vreme, nastavnici i instruktori su bili odlični – kažu u dahu Vera, Anđela, Ljubica i Andrea, učenice sedmog razreda te škole.

I petaci potvrđuju da je obuka za skijanje bila interesantna.

– Bilo nam je baš zanimljivo. Najlepše je bilo kada smo išli na žičaru. Nismo se mnogo umorile i došle bi ponovo – utisci su Monike i Aleksandre, učenica petog razreda, na kraju skijaškog dana.

Profesorka te škole Marina Lukić kaže da deci veoma prijaju ovakve aktivnosti te da traže da dodju ponovo.

– Za mnoge đake je ovo prilika da prvi put stanu na skije. Tu se javi prva ljubav prema skijanju, a mnogi od njih kasnije nastavljaju da dolaze – kaže ona napominjući da je, tokom obuke, bezbednost dece na prvom mestu.

Sve pohvale za đake ima i instruktor Saša Savić, koji je uz koleginicu Milenu Milićević radio sa ovom grupom polaznika.

Inače, školu skijanja organizuje kruševački Sportski centar u saradnji sa Gradskom upravom. Za đake kruševačkih škola obezbeđen je besplatan ski pas, a roditelji treba da izvoje 500 dinara za iznajmljivanje ski opreme, za decu koja je nemaju, te hiljadu dinara za prevoz.

– Od početka februara skoro svakodnevno ide po jedna grupa od petnaestak đaka. Sa njima, osim profesora idu i po dva instruktora Sportskog centra. Odlaske ćemo organizovati sve dok bude snega na Kopaoniku i interesovanja škola – kaže direktor Sportskog centra Predrag Milenković.

Ovo je četvrta godina od kako se organizuje besplatna obuka skijanja, a do sada ju je prošlo više od dve hiljade kruševačkih osnovaca i srednjoškolaca.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top