U Pozorištu Vidovdanska akcija dobrovoljnog davanja krvi

Postavljeno: 17.06.2021

Tradicionalna Vidovdanska akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je danas  (17. jun) u Kruševačkom pozorištu. Krv mogu da daju zdravi građani, od 18 do 65 godina, a akcija traje do 14 sati

Vidovdanska akcija dobrovoljnog davanja krvi važi za jednu od najmasovnijih koje se održavaju u našem gradu. Na ovaj način započinje se letnja kampanja, jer su tokom letnjih meseci  zabeleženi zanačajniji deficiti krvi.

– Naša očekivanja su da ćemo ove godine prikupiti veliki broj jedinica krvi. Na prošlogodišnjoj akciji bilo je oko 100 ljudi koji su se odazvali pozivu. Danas, u prvih sat vremena, pojavilo se tridesetoro građana. U prethodnom periodu, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, odlagane su brojne akcije dobrovoljnog davanja krvi, pa su samim tim i rezerve bile na niskom nivou. U ovoj godini realizovano je preko dvadeset akcija, a prikupljeno je približno 1.200 jedinica –kaže Emina Todorović, sekretarka Crvenog krsta Kruševac.

Ovo je jedna od prvih akcija koje se organizuju u okviru Vidovdanskih svečanosti i velikog jubileja, 650 godina od osnivanja grada. Takođe, Crveni krst Kruševac ove godine proslavlja 145 godina postojanja na teritoriji grada Kruševca.

 S.M.

Ostale vesti

back-to-top