U Novom Pazaru Hadžibulić i Sise presudili Napretku

Postavljeno: 19.05.2021

FK Napredak prvenstvo Super lige Srbije završio porazom od Novog Pazara sa 2:1. Utakmica, međutim, za Kruševljane nije imala takmičarski značaj s obzirom na obezbeđen superligaški status, a sezonu su završili na 11. mestu

Utakmicu poslednjeg kola Super lige Napredak je odigrao rasterećen briga oko opstanka, za razliku od domaćeg Novog Pazara koji ji bio pod imperativom pobede. Novopazarci su imali više inicijative, a ofanzivniju igru krunisali su sa dva gola – u 24. na asistenciju Sisea strelac je bio kapiten Semir Hadžibulić, dok je u 53. minutu Abdulaj Sise povećao prednost domaćina na 2:0.

Utakmica time nije rešena, jer Napredak očigledno nije želeo da igra podređenu ulogu, pa je rezervista Luka Milunović zakomplikovao stvari golom u 85. minutu za 2:1. Ispostavilo se da će to biti i konačan rezultat utakmice, kojim je i domaći tim sačuvao superligaški status.

– Mi smo imali borbu do prošlog kola, Novi Pazar do ovog. Mislim da smo ušli malo bojažljivo u utakmicu, nedostatak nekih igrača koji su se povredili na poslednjoj utakmici napravio nam je problem. Novi Pazar je pobedio i čestitam im na tome – rekao je posle utakmice šef Napretkove struke Milan Đuričić.

Napredak je ovogodišnje prvenstvo završio na 11. mestu tabele Super lige, u kojoj će igrati i dogodine, sa 50 osvojenih bodova. U 38 odigranih kola, Kruševljani su izborili 14 pobeda, osam nerešenih rezultata i 16 poraza, sa 44 postignuta i 51 primljenim golom.

Šampionsku tutulu je osvojila Crvena zvezda, oborivši dva rekorda – po broju osvojenih bodova (108) i broju postignutih golova (114), a u Prvu ligu se seli šest ekipa: Rad, Javor Matis, Inđija, Zlatibor, Mačva i OFK Bačka.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top