U novogodišnjoj akciji prikupljeno 56 jedinica krvi

Postavljeno: 25.12.2020

U poslednjoj akciji doborovoljnog davanja krvi u ovoj godini, koju je kruševački Crveni krst organizovao u saradnji sa Humanitarni uduruženjem “Majka Jevrosima” prikupljeno je 56 jedinica krvi

Akcija pod sloganom “Potrebno je samo malo dobre volje. Budi heroj! Daj krv! ”, organizovana je uz poštovanje svih propisanih mera prevencije u cilju sprečavanja širenja korona virusa, a u Crvenom krstu su se potrudili i da doborovoljne davaoce dočekaju u ambijentu koji je u skladu sa predstojećim novogodišnjim praznicima, sa okićenom jelkom i novogodišnjim kapicama.

Prema rečima Emine Todorović, sekretarke Crvenog krsta Kruševac, u ovoj godini organizovane su 44 akcije doborovoljnog davanja krvi, a sa jučerašnjom koja je ujedno i poslednja u 2020, prikupljeno je 2.612 jedincia krvi.

Novogodišnju akciju Crveni krst organizovao je u saradnji sa niškim Zavodom za transfuziju i Humanitarnim udruženjem “Majka Jevrosima”.

Jelena Đorđević, predsednica HU “Majka Jevrosima”, podsetila je da je ovo četvrta akcija u ovoj godini a 12.novogodišnja, koju to udruženje organizuje u saradnji sa Crvenim krstom.

– Bez obzira što je gotovo ceo zdravstveni sistem prešao u kovid, život nije stao. Nažalost, dešavaju se i saobraćajne nesreće, povrede, urgentne situacije, tako da je krv svakodnevno potrebna – poručila je Đorđevićka, uz poziv svim građanima koji su zdravi a mogu i žele da daju krv, da to čine uvek kada su u mogućnosti.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top