U Kruševcu „Dani Srpske u Srbiji“

Postavljeno: 23.09.2021

Kruševac je jedan od gradova u kojima se održava manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“. Tim povodom je na Trgu glumaca postavljen štand sa turističkom ponudom Republike Srpske, a večeras će u Kruševačkom pozorištu u 20 časova biti održana predstava „Komedija ometena u razvoju“ pozorišta „Semberija“ iz Bijeljine

Na štandu su, osim turističke ponude, predstavljeni kultura i kulturna ostvarenja Republike Srpske. Sugrađani će moći da pogledaju sutra do 19 časova, nakon čega se manifestacija završava.

Otvaranju štanda prisustvovali su predstavnici lokalnih turističkih agencija Republike Srpske, ali i predstavnici Turističke organizacije Republike Srpske, kao i Turističke organizacije Kruševac.

Direktorka Turističke organizacije Kruševac, Suzana Milosavljević, je poželela dobrodošlicu kolegama iz Republike Srpske. Nada se budućoj saradnji:

Zadovoljstvo mi je da su kolege iz Republike Srpske danas u našem gradu. Ovo je prilika kako da oni promovišu svoju turističku ponudu u našem gradu i da upoznaju naše sugrađane, tako je i prilika da se bliže upoznamo i razmenimo neka iskustva i naravno da napravimo bliži kontakt i saradnju sa njihovim turističkim agencijama kako bi turisti iz Republike Srpske u što većem broju dolazili u naš grad.

Kruševac i Bijeljina su „bratski gradovi“ još od 2008. godine, te ovom prilikom Kruševljani mogu da se upoznaju sa turističkom ponudom tog grada. Bijeljina je poznata po lekovitoj banji „Dvorovi“, etno selu „Stanišići“, ali je vrlo popularan i verski turizam. Direktorka tamošnje turističke organizacije Jasmina Abdulhagić je među onima koji su danas u Kruševcu:

Danas smo ovdje u Kruševcu na šatndu „Dani Srpske“. Projekat „Dani Srpske“ je projekat sa idejom da se Srbiji i njenim građanima predstavi Republika Srpska i njeni potencijali. Dolazim iz grada Bijeljina, i ona je vrlo interesantna turistička destinacija, graniči se sa Srbijom i Hrvatskom, i sa dve prelepe reke, Savom i Drinom.

Pored Bijeljine na štandu su se predstavili Banja Luka, Zvornik, Doboj, Trebinje i Brčko.

Nakon otvaranja štanda „Dani Srpske u Srbiji“,  za goste je organizovan svečani prijem u Mozaik sali, u zgradi Gradske uprave, a o simbolici mozaika govorila im je predstavnica Narodnog muzeja Kruševac.

Projekat „Dani Srpske u Srbiji“ pokrenut je još 2013. godine kako bi građanima Srbije bila prestavljenja Republika Srpska. Ova manifestacija je juče (22. septembar) otvorena u Beogradu, a trajaće do 29. septembra.

L.S.

Ostale vesti

back-to-top