U Kruševcu bez koncerta na Trgu za doček Nove godine

Postavljeno: 21.12.2022

Za doček 2023. godine u Kruševcu neće biti organizovan besplatan koncert u centru, informacija je iz ovdašnje Gradske uprave.

Da koncert neće biti organizovan rečeno je za naš portal u Gradskoj upravi, a o razlozima za takvu odluku nismo dobili nikakvu informaciju.
Što se tiče organizovanja koncerta na Trgu za doček Nove godine po Julijanskom kalendaru, odnosno popularne Srpske Nove godine, u ovadšnjoj Gradskoj upravi još uvek nemaju preciznu informaciju.

Kruševljani su besplatan koncert za doček poslednji put imali za doček „srpske“ 2020-te godine, kada su na ovdašnjem centralnom gradskom trgu sugrađane zabavljali „Tropiko bend“ i učesnici emisije „Nikad nije kasno“.
Inače, sugrađani su uz poznate pevače i pevačice na Trgu kosovskih junaka dočekivali 2013, 2014, 2015, 2016 i 2017. godinu. Tih godina su ih zabavljali Miroslav Ilić, Željko Jokismović i Mira Škorić, Hari Mata Hari, Ceca, Riblja čorba i grupa ZAA.

Na kraju 2017. godine nije organizovan novogodišnji koncert, jer je u oktobru te godine preminuo tadašnji gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović. Dočeka 2019. uz besplatan koncert nije bilo jer su, kako je tada objašnjeno, donatori sredstva izdvojili za dva nova spomen obeležja u gradu.

U godinama korone, odnosno za dočeke 2021. i 2022. godine nije bilo organizovanja koncerata.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top